Leia hercegnő és az Ewok
Leia hercegnő és az Ewok

Nem is olyan régen merült fel a LEGO neve a minimalista plakátok kapcsán, most itt az új, Star Wars franchise-t népszerűsítő sorozat. A brazil Escola Cuca reklámiskolában készített plakátok nagyon kevéssel nagyon sokat mondanak, humorosan és játékosan.

A "Make Your Own Story"-kampány pont azért hiteles és találó, mert arra emlékeztet, ami miatt mindannyian szerettük a LEGO-játékokat: a sztorit mi írtuk a játékhoz.

 

A három elkövető diák neve Diego Mourão, ...

Átöltöztünk!
Átöltöztünk!

Mint látjátok, kedvenc reklámportálunk mától jelentősen megváltozott. A design „komolyabb”, áttekinthetőbb lett, újdonság a hasábos nézet– a blog.hu-n még nem láttunk hasonlót. Reményeink szerint így egyszerre több tartalommal találkozhattok - scrollozás nélkül.


 

Megújult a rovatszerkezet is. A névjegy jogutódja a Pro:File , a XXI. század médiáit jól értő, profi szakemberek bemutatására vállalkozik, az eddigiekben megszokott, könnyed, személyes ...

„A szórakoztatva eladás jó irány”
„A szórakoztatva eladás jó irány”

Két gyermekes anyuka, és amatőr dj szeretne lenni. Árult matyó hímzést a Citadellán és főzött kávét Ausztráliában. A marketingszakma elismert képviselője, miközben mindössze négy munkahelye volt eddig. A UPC marketing és tartalom vezetője, Grósz Judit az ad:renalin kamerája előtt.

 


 
 
Azt gondolná az ember, hogy Te a UPC-nél születtél…: J
 
Nem, a szakmát ügynökségi oldalon kezdtem, de előtte dolgoztam már az egyetem mellett is. Volt, ...
Mit kezdjünk a Facebookkal?
Mit kezdjünk a Facebookkal?

Az elmúlt napokban több lapban is komoly vitát robbantottak ki olyan írások, amelyek a Facebook lehetőségeivel kapcsolatban kissé szkeptikusnak tűntek.

Az AdAge-en egy nemzetközi pr-ügynökségi vezető a márkák elkallódásáról ír a Facebook Sponsored Story-k kapcsán, a ReadWriteWeb vendégszerzője pedig egy tanulságos worst practice listát állított össze arról, ami szerinte biztosan nem működik a Facebook-on. Mindkét helyen a szép számmal érkezett kommenteket is ...

Friss, finom, hazai
Friss, finom, hazai

Új rovatunkban hónapról-hónapra a legjobb hazai digitális és közösségi média kampányok, online megoldások és alkalmazások között tallózunk, keresve a legelőremutatóbbakat és a legizgalmasabbakat. A  havi shortlist után a döntés már a Tiétek - a Ti szavazataitok alapján derül majd ki, hogy melyik kampány volt a hónap legjobbja.

Rovatunkhoz a tartalmi hátteret a havasi:live  BrandAct Monitor szolgáltatása biztosítja, amely a márkák által létrehozott ...

Ne igyál és legyél maffiózó!
Ne igyál és legyél maffiózó!

E poszt apropója a Dán Közlekedésbiztonsági Tanács kisfilmje az ivás és a vezetés összeférhetetlenségéről. A dán Made in Valby ügynökség többször is aláhúzza, mekkora butaság részegen a volán mögé ülni, bónuszként még statisztikát is belecsempésztek a történetbe.

A bevezető képsorokhoz képest ez mindenképpen a forgatókönyv-írókat dicséri és egyfajta Guy Ritchie-s hangulatot ad a szpotnak.

Az ügynökségnek nem ez az első jól sikerült filmje a ...

Termékáradat Britney Spears legújabb klipjében
Termékáradat Britney Spears legújabb klipjében

Britney Spears visszatért. Na persze nem ezért került az ADrenalin hasábjaira, mert általában nem szoktunk popzenével foglalkozni, de a zűrös dívaként emlegetett sztár legújabb klipje termékelhelyezés szempontjából is figyelemre méltó.

Randihonlap, szórakoztató elektronika, smink, parfüm - ügyes válogatás, de a megvalósítás talán nem a legtökéletesebb. Félig a megszokott Britney-klipet látjuk kevés ruhával, táncoló férfiakkal, némi Lady Gagás ...

Twittelő hajléktalanok New Yorkban
Twittelő hajléktalanok New Yorkban

Egyszerre szép gondolat és jó megvalósítás a BBH ügynökség három gyakornoka által kiötlött kampány, amely a New York-i hajlékatlanok helyzetére hívja fel a figyelmet. Az Underheard In New York projekt négy hajléktalan férfit követ a nagyváros utcáin, akiknek az ügynökség emberei mobiltelefont adtak, a kapcsolódó Twitter-felhasználókon keresztül pedig szó szerint láthatjuk azokat, akik egyébként láthatatlanok. A kampány nagyban hasonlít a nemrég bemutatott ...

Kié lesz a Facebook-rekord?
Kié lesz a Facebook-rekord?

Csúnyán lenyúlta Lil Wayne (rapper) az Oreo (keksz) kezdeményezését, miután meghirdette Guinness-rekordkísérletét. A kekszgyártó ugyanis kitalálta, hogy az ő posztját fogják a világon legtöbben lájkolni 24 óra leforgása alatt, így bekerülhet a rekordok könyvébe. 

Több se kellett a rappernek, aki négy órával az Oreo posztja után saját akcióba kezdett, és 20 milliós rajongói bázisa segítségével megmutatta, hogyan kell ezt jól csinálni.   

 

...
Valentin-napi facepalm
Valentin-napi facepalm

A szerelem ünnepe nemcsak a szívünket melengeti meg, de a mosolygóizmokat is összerándulásra készteti néha, amikor fura hirdetésekkel találkozunk. Már-már természetesnek vesszük, hogy muszáj mindent szex, szerelem és gyengédség segítségével eladni, de vannak, akiknek ez kevésbé sikerül.

Idei facepalm-gyűjteményünk első darabja a McDonald's printje: őszinte, egyszerű, de nem pontosan értjük, mit is akar mondani. Add Valentin-napra a hamburgert? Jegyezz el ...

Az ember, aki közel áll hozzánk
Az ember, aki közel áll hozzánk

Érdekes akcióval hívja fel a figyelmet a KLM légitársaság a Business Class előnyeire: felbérelt emberük, Matt Chapman amerikai humorista. egy reptéren garázdálkodott ebben a kísérletben, kényelmetlen helyzetbe hozva azokat, akikhez túl közel került.

A Europe Business Class szolgáltatás kisfilmjében így kandi kamerába illő jeleneteket láthatunk, miközben a narrátor megmagyarázza, miért is kell mindenkinek üres szék mellett ülnie a repülőn. Zöldek ...

Mindenre használható szatyor
Mindenre használható szatyor

Amikor a kreatív ötlet nem csak vicces, de még környezetbarát és szórakoztató is egyszerre, fejet kell hajtanunk. A Lee legújabb fogása nem a farmereket reklámozza, inkább arról tesz, hogy hazaérve ne begyűrjük a sarokba a papírszatyrot: van itt könyvtartó, társasjáték, naptár, könyvjelző...csak legyen elég időnk kivagdosni és összerakni őket!

Az elkövető az indiai Happy Creative Services , ők felelősek a Diesel Jeans szolidan botrányos, térdvédős ...

süti beállítások módosítása