Reklámok a filmekben
Reklámok a filmekben

Az emberek többsége szinte azonnal csatornát vált, mihelyt egy reklámblokk megszakítja kedvenc műsorát vagy filmjét. De mi van akkor, ha magában a műsorban van a reklám? A termékelhelyezés mára teljesen beszőtte magát a külföldi megaprodukciók, valóságshow-k és szappanoperák világába. A PQ Media adatai szerint az USA-ban 2009-ben 3,61 milliárd dollárt költöttek ilyenfajta reklámozásra. 2010-re pedig 20 százalékos növekedést vár e területen, ahol a költés ...
Webkutatás közösségi módra
Webkutatás közösségi módra

Egy új termék  bevezetése a piacra mindig kockázatos vállalkozás. A termékkel kapcsolatban várható első fogyasztói reakciók nagymértékben befolyásolhatják a termék jövőbeli sorsát. Ezért a vállalatok rendszerint előzetes kutatásokat készítenek, melyekből rengeteg információt nyernek a fogyasztói oldalról. A módszertan sokféle lehet, kezdve a fókuszcsoportos vizsgálattól, a telefonos megkérdezésen át egészen a meglévő adatbázisok elemzéséig.
 
Ám ...
Aktív fogyasztók (?)
Aktív fogyasztók (?)

Mint azt az elmúlt két napban láthattátok, a héten sorra vesszük azokat a külföldi reklám- és kommunikációs szakembereket, akik az idei BrandFestival alkalmával ellátogatnak hozzánk Magyarországra. Agnello Dias és Kate Galbarith után ma David Revah-on van a sor, aki jelenleg a McCann Erickson franciaországi ügynökségén felel a digitális kampányokért.
 
David 2008-ban csatlakozott a párizsi McCann Erickson-hoz, ám előtte számos cégnél sajátította el a ...
Zöldmarketing
Zöldmarketing

Ha egy nyugati ember manapság bekapcsolja a tévét, vagy felnéz a netre, azt láthatja, hogy a „zöld attitűd” már nem csak a környezetvédő csoportok kommunikációjában, hanem a multinacionális vállalatok reklámjaiban is hangsúlyosan tetten érthető. A zöld mára mainstream lett, ráadásul nagyon nagy biznisz is.
 
 
Az amerikai Nemzeti Marketing Intézet szerint 230 milliárd dollárra becsülhető a vásárlóereje azon potenciális fogyasztóknak, akik számára ...
Vezesd Indiát!
Vezesd Indiát!

Egy olyan országban, amelynek történelme több mint 3000 évet ölel fel, és ahol közel másfél milliárd ember él, igazi kihívás reklámkampányt készíteni. Különösen igaz ez a 28 államot és 7 szövetségi területet magába foglaló Indiai Köztársaságra , melynek gazdasága és politikája sok ember számára jólétet, de még többnek szegénységet és egy szebb jövő iránti vágyat jelenti.
 
Az ország egyik legnagyobb napilapja, a Times Of India ezért úgy ...
süti beállítások módosítása