Vezesd Indiát!

Egy olyan országban, amelynek történelme több mint 3000 évet ölel fel, és ahol közel másfél milliárd ember él, igazi kihívás reklámkampányt készíteni. Különösen igaz ez a 28 államot és 7 szövetségi területet magába foglaló Indiai Köztársaságra, melynek gazdasága és politikája sok ember számára jólétet, de még többnek szegénységet és egy szebb jövő iránti vágyat jelenti.
 
Az ország egyik legnagyobb napilapja, a Times Of India ezért úgy döntött, hogy többet ad az embereknek néhány szépen elkészített sajtó- és tévéreklámnál: lehetőséget, hogy változtassanak és kezükbe vegyék az irányítást. A 3 évvel ezelőtti kampányban olyan vezetőket kerestek, akik ismerik és szívükön viselik India népnek sorsát. A több hónapig tartó "valóságshow" átsöpört az egész országon, mintegy 34 ezer jelölt indult a különböző tagállamokból. Offline és online megjelenések ezrei számoltak be a kezdeményezésről, amely mellé hírességek és más nagyobb médiumok is csatlakoztak. A „Lead India” („Vezesd Indiát”) néven futó projekt híre a becslések szerint 1 milliárd indiaihoz jutott el – ezzel is bebizonyítva, hogy óriási létjogosultsága van az olyan kereskedelmi hirdetéseknek, amelyek bevonják és aktivizálják az embereket. 

A kampányért Agnello Dias, India sztárkreatívja felelt, akit 2007-ben az Év Kreatívigazgatójának választottak az országban. A szakember a Lowe, Leo Burnett és JWT ügynökségnél eltöltött évek után 2009-ben megalapította saját, független ügynökségét, a Taproot Indiát, amely azóta is ontja magából a jobbnál jobb ötleteket. Érdemes megjegyezni, hogy Agnello máig az egyetlen Indiában, aki magáénak mondhatja a reklámszakma Oscar-díját, a cannes-i Grand Prix-t.  
 
Épp ezért nagy hír, hogy Ő is részt vesz az idén tízedik alkalommal megrendezendő BrandFestivalon, amely ezúttal a „New Economy” alapgondolat jegyében elemzi a szakmai trendeket. Az eddigiektől eltérően, a rendezvény témáinak kialakítását egy többlépcsős folyamat és gondolkodás előzte meg, melyben maga Agnello is részt vett. Kíváncsian várjuk, hogy milyen ötletekkel és szakmai iránymutatással fogja támogatni és felpörgetni kicsiny hazánk kreatív energiáit. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr142685319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása