Éményhajsza – Meteor marketing

Ismeretlen tárgy zuhant le vasárnap este egy lettországi kisváros házaitól néhány száz méterre. A kezdetben meteornak hitt tárgy 15 méter széles, 5 méter mély krátert hagyott maga után. A helyi lakosok közül többen is rögzítették mobiltelefonjuk kamerájával a kráter mélyén lángoló kis kődarabot – így a világsajtó és az internet vezető hírként számolt be az eseményről. Senki nem gondolta volna, hogy valami stikli van a dologban…

 

Mára virradóan azonban kiderült, hogy nem másról van szó, mint egy hatalmas marketing átverésről, hiszen a földben tátongó lyuk nem az űrből érkező meteortól származott, hanem Lettország egyik vezető telekommunikációs cégétől, a Tele2-től.
 
„Az volt a célunk, hogy inspiráljuk Lettország népét.” – mondta Janis Sporgis, a vállalat marketingigazgatója. „Láthatjuk, hogy ezzel az eseménnyel országunk bekerült a világ hírfolyamába, és az emberek végre nem a válság és a nehéz idők miatt kíváncsiak ránk, hanem azért mert valami kreatív és izgalmas történik. Ez egy különleges dolog, amely része a kommunikációnknak.”
 
Különleges? Minden bizonnyal. Megérte? Nem valószínű. A leleplező hír máris futótűzként terjed a világban, felháborodott bloggerek tucatjai bírálják a vállalatot, csalódott állampolgárok állnak értetlenül a dolog előtt. Kicsit olyan ez, mint a nemrégiben futó dán országimázs kampány, amelyben egy részegen teherbe ejtett fiatal nő kereste gyermekének apját a videómegosztó portálokon.
 
Persze a Tele2 biztosította a hatóságokat, hogy kártalanítják őket és kifizetik minden költségüket, de ez talán már kevés. Ismét bebizonyosodott, hogy a rossz reklám nem reklám – keltsen bármekkora hírverést is. Reméljük tanultak a dologból.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr132684758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.10.27. 10:04:42

Öcsém... ezek aztán nagy idióták. :D:D :D
süti beállítások módosítása