Új Facebook szabályozás a politikai hirdetésekre

A Facebook szigorú szabályozást vezet be a politikai tartalmú hirdetésekre vonatkozóan a jövőben.
A május végi parlamenti választások kapcsán a Facebook úgy döntött, változtat a politikai hirdetések rendszerén: a választások tisztasága érdekében az Európai Unióban minden politikai hirdetőnek engedélyt kell kapnia ahhoz, hogy hirdethessen, személyazonosságuk ellenőrzése mellet.
"A Facebook év elején végzett elemzéséből kiderült, a legfőbb veszélyt az jelenti, hogy valaki az EU egy országban létrehoz egy szervezetet, ami aztán egy másik EU-s ország EP-választási eredményét igyekszik hirdetések segítségével befolyásolni."
Azon személyek és csoportok, amelyeket ezek alapján kitiltanak az oldalról, később sem térhetnek vissza, emellett szigorúan ellenőrzik Fb-n és Instagramon is, fel van-e tüntetve, hogy az adott hirdetés politikai hirdetés.

Képtalálat a következőre: „fake news”

 

Forrás: www.hvg.hu

Kép: www.thenextweb.com

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr1514795348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása