A munka egy alattomos kór

Vannak dolgok a világon, amelyekre nem szívesen gondolunk. De néhány embernek sajnos nem adatik meg a lehetőség, hogy válasszon, együtt kell élnie a súlyos teherrel. Az egyik percben még boldogan és gondtalanul éli az életét, a másikban pedig már örökre megváltozik a léte. Hogy miről beszélek? Korunk legveszélyesebb és legnagyobb járványáról, a munkáról.
Míg ezeket a sorokat olvasod, emberek millió vonulnak pestisként a munkahelyre, ahol a pszicho-neurológiai csatát vívnak nyolc, tíz, olykor tizenkét órán át. Ez a förtelmes kór teljesen kiírtja az emberek agyából a jó dolgokat, és csupán üzleti információkkal, adatokkal helyettesíti azt. Ennek a jelenségnek neve is van: Információ Túlcsordulás Szindróma (továbbiakban ITSZ). Az ITSZ több milliárd embert veszélyeztet nap, mint nap. De vajon hogyan működik ez a betegség?
Mint tudjuk, egy normál emberi agy hatalmas mennyiségű információt képes befogadni. Ám egy üzletember agyát ezen felül 208 exabyte-nyi „rendkívül fontos” adat is támadja évente. E-mailek, prezentációk, csatolmányok, telefonok, faxok, jelentések, meetingek, stb. Ennek a hatalmas mennyiségű, teljesen értelmetlen hülyeségnek sok szabad hely kell, így azok kiütik a már meglévő M.E. (Munkahely Előtti) információkat.  Mi lesz ebből a végeredmény? Hülyék leszünk. Először a mindennapi látottakra és hallottakra fogunk furcsán reagálni, azután az izomzatunk és mozgáskultúránk is romlik, végül pedig a túlélő ösztön is teljesen eltűnik.
Az ITSZ súlyosan fertőző, pár nap leforgása alatt egész multikat fertőzhet meg. De hogyan tehetünk mindez ellen? Sehogy. Csak röhögjünk!
Én legalábbis kifejezetten jól mulattam ezen a Xerox által készítet vírusfilmen, mely TCR reklámnak álcázva magát, fapofával löki az áltudományos bullshitet. (Bár azért van benne némi igazság :)A videónak lényegében az a mondandója, hogy a Xerox-al az információ a barátod lehet és nem pedig az ellenséged. „A tudás hatalom. De a túl sok információ erőtlenné és terméketlenné tehet. Rengeteg pénz vész el naponta, mert nincsenek megfelelően feldolgozva és hasznosítva az információk. A mi feladatunk 70 év óta változatlan: segíteni az embereknek, hogy könnyebben végezhessék a dolgukat" – szól a helpios.com oldalon a remekbeszabott magyarázat.
Aki nem tud angolul az is nyugodtan nézze meg a videót, mert a tartalmi őrültség mellett a képi humor is elég erősen jelen van benne. És aki megteheti, az ma már ne dolgozzon többet! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr72684618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása