Az év eddigi legbetegebb reklámja

Az utóbbi időben a Diesel sorra ontja magából a betegebbnél betegebb reklámokat, melyek annyira elborultak, hogy még David Lynch is terápiás kezelésre szorulna tőlük. Minden a 30. születésnapi pornó vírusfilmmel kezdődött, amely polgárpukkasztó módon promótált egy buli-sorozatot, majd folytatódott az ezt megerősítő, lokális guminős filmekkel, ahol a hősnők tátott szájjal meredtek a világ nagy dolgaira. Már ez a kampány is azt sejtette, hogy valami megindult – úgy is mondhatnám, hogy megbomlott – a ruhagyártó multi háza táján.
Aztán beszürkültek az események és napvilágot látott Pete, a húsbábú kalandjait elmesélő zenés kisfilm, amiben egy kisvárosi húsdarabból menő nagyvárosi kokainszívó fenegyerek lesz. Itt már elgondolkodtam azon, hogy épp elméjűek-e a srácok, vagy csak túl sok Pinokkiót néztek. Ezek után már nem is nagyon csodálkoztam, hogy egy egész sorozatnyi epizódot készítettek a hajkádban fürdő lányról, aki imádja a rajongói leveleit olvasni és hajat kapni.
A fekete-fehér színvilág bejött nekik, így gyorsan csináltak még egy elmebeteg jelenetet a meztelen zászlófelvonóval és a fiatal rezesbandával, akik olyanok, mint ha csak egy Tim Burton filmből léptek volna elő. De amin végképp kikészültem – legalábbis azt hittem – az a táncverseny volt, ahol fehérneműre vetkőzött fiatalok táncolnak egy sötét pince mélyén, fejükön egy csuklyával, mindez reality köntösbe bújtatva.
De a hab a tortán az a mostani spot, amely már annyira groteszk és elborult, hogy nem tudom hová rakni a dolgot. Mint ha csak a Twin Peaksből és a Picasso kalandjaiból lett volna összevágva: fura képi torzítások, különös hangok és leírhatatlan hangulat jellemzi. Senkinek nem ajánlom! :)
Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez az újonnan vett irány mennyire kifizetődő a Diesel-nek, de annyi bizonyos, hogy rendkívül megkülönböztethető image-t sikerült felépíteniük ezekkel a borzadályokkal. Az látszik, hogy viccesre próbálják venni a figurát, de mégis olyan komoly köntösbe van bújtatva, hogy az ember egy pillanatra elgondolkodik: ezek tényleg normálisak?

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr282684575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.01.30. 11:25:52

Aztaleborultfüttyentősmindenit!
Ezek a csávók tényleg nagyon kész vannak. De ennek ellenére tetszik a dolog. :)

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.01.30. 11:30:13

ez nagyon elmebeteg, az a lényeg a célcsoportnak tetszen...:D

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2009.01.30. 13:26:06

ez már a delicatessen-kategória :)

s.g. · http://soccergirl-sgblog.blogspot.com 2009.01.31. 12:23:38

ez nagyon beteg!!! de Jaron Albertin már csak ilyen.
és ne aggódj a Diesel miatt, én sem a reklámok miatt veszem a cuccait, hanem azért, mert jók :)
süti beállítások módosítása