Aki a macskát szereti, rossz ember nem lehet

A cicabarátok lágy szívére, és jóindulatára számít a WWF; amely a Whiskas-szal együttműködve kampányol a tigrisek védelmében. A cuki, vicces, macskás home videókban szerethető cicák kalandozásait vágták össze, innen kerülünk az adományvonalra, mondván, hogy sajnos nem minden macska élete ilyen gondtalan...

wwf_header.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr317253689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2015.03.10. 07:51:27

Mondjuk én konkrétan utálom a macskákat, de nem hiszem hogy ettől rossz ember lennék...

Bafana 2015.03.10. 08:43:57

Szerintem a házimacska a világ legmihasznább állata. Egy négy lábon járó bélcsatorba. Elöl bemegy a drága alutasakos, hátul meg kijön amibe belelépünk. Közben meg talicskázzuk a pénzt az állatorvoshoz.

Bafana 2015.03.10. 08:44:45

Ja, és szerintem én sem vagyok ettől rosz ember.

Mordeháj 2015.03.10. 08:54:21

@Shopping: Az nem baj, ha utálod a macskákat, amíg a macskák ebből nem vesznek észre semmit: pl. nem keltesz bennük félelmet.

Sajnos sokan vannak, akik kegyetlenkednek macskákkal, vagy akik nem értik miért kellene fékezni autójukkal, ha macska szalad eléjük. Ez utóbbi az ostoba, primitív ember kategória, és nem elég, hogy konstatáljuk, hogy ilyenek vannak, de aktívan össze kell fognunk ellenük.

Bafana 2015.03.10. 09:03:43

Amikor a tiszta, frissen mosott kocsim reggel tele van macskák talplenyomataival, és a számon kicsúszik egy "b.+ rohadt macskák", attól még jó ember maradok?

Andie 2015.03.10. 09:14:08

Tudományos kisérletek bizonyítják, hogy hosszú távon egy macska jelenléte a mindennapjainkban meghosszabbítja az életünket, radikálisan csökkenti a stresszt, ezzel együtt annak szövődményeit.
Nekem gyerekkorom óta van macskám, volt, hogy udvaron, volt, hogy bent a lakásban (mikor nem házban laktam), de nem tudnám elképzelni az életemet nélküle, és szerencsére a családom sem. Annyi vicces, mókás pillanatot köszönhetünk neki(k), úgy feldobja a napodat a kis hülyeségeivel, annyit nevettünk már rajtuk, hogy szegényebbek lennénk nélkülük.
Persze, etetni is kell őket, meg néha betegek is lesznek, és akkor pénzbe kerülnek. Mint bármi más, legyen az hobbi, autó, kutya, vagy gyerek.
Apropó kutya: miért szeretik azokat mégis többen? Akárhova költöztem magánháza övezetben, mindig megkeserítette az életemet a környéken egy-két kutya. Most is, a szomszédban van 2, egy nagy farkaskutya, meg valami apró fityfiritty dög. Az bammeg egyfolytában ugat, mit ugat, vinnyog!! Ha megmozdul egy levél a fán, negyed órát ugat miatta. Nem tudok úgy kimenni az udvarra, hogy ne az ugatását halljam. Egyfolytában, madárcsicsergés helyett kutyaugatást, vikkogást hallok. Ezzel micsináljak? Vágjam fejbe a gazdája helyett? Vagy dobjak át töltött virslit? - erre nem visz rá a lelkem.
Ezen felül pl gyerek mellett kutyát tartani felelőtlenség. Tudom, a facén sok kép van pitbullon alvó kisbabáról, de láttam én már széttépett arcút is, eleget.
Ráadásul egy kutya lényegesen többet eszik egy macskánál, és szerintem a járulékos költségei is sokkal többek (kötelező oltások, chip, stb).

Szóval cats rule, és aki nem szereti őket - azt nem tudom megérteni. Főleg hogy mi visz rá valaki arra, hogy pl kegyetlenkedjen velük.

EBL 2015.03.10. 09:24:08

@Mordeháj:
Szerintem meg azok vannak sokan, akik azt nem értik meg, hogy miért nem szabad vészmanőverbe kezdeni akkor, ha egy kisállat szalad az autójuk elé. Az ilyen kisállat-vészmanőverekből lesznek a frontális ütközések.

Mordeháj 2015.03.10. 09:31:29

@Bafana:
Attól még igen :)

De attól, hogy szereti vki a macskákat természetesen még nem lesz jó ember.
Ismertem olyat, akinek volt macskája, de légpuskával lövöldözte a madarakat.
Szerinted az milyen ember? Embernek igazából nem is nevezném.

Mordeháj 2015.03.10. 09:37:00

@EBL:

Ésszel kell csinálni. Egy satuféket azért megér, nem?

Én volt hogy satufékeztem, mert láttam, hogy egy kutya le akart lépni az úttestre. A fékcsikorgásra észbe kapott és visszahőkölt.

Erre a mögöttem lévő sűrű anyázásba kezdett, mondván hogy az csak egy kutya.

Nem szóltam vissza neki amit gondoltam ("te meg csak egy patkány"), de igazából már bánom.

Bobby Newmark 2015.03.10. 10:15:55

@Bafana: Mondj egy állatot, ami nem így működik!

Ja, a medúza, annak ugyanott jön ki, mint ahol bement.

Egyébként a macska megfogja az egeret. Ja, hogy az nincs? Akkor tényleg kicsit felesleges.

Bobby Newmark 2015.03.10. 10:19:02

@Andie: Ja, és az orrodat is tisztíccsa.

Ja, én is egyébként szoktam látni nagy hordákban közlekedő széttépett arcú kisgyereket. Mindennapos dolog, már meg sem fordulok utánuk az utcán. Amikor ilyen faszságokat kitalálsz, akkor egy picit sem fordul meg a fejedben, hogy nem kéne fasznak lenni?

Andie 2015.03.10. 10:56:01

@Bobby Newmark: Annak itt vagy te, meghagyom neked ezt a posztot. Én nem értem, egyes emberek névtelenül és arctalanul rögtön lemennek prosztóba, hihetetlen. Anyád látná mit művelsz...

De a kedvedért, hisz ezekszerint nem nézel tévét, nem olvasol újságot, és elzártan élsz valahol egy istenhátamögötti lukban, itt az első cikk a googléból:
www.borsonline.hu/20130902_borzalom_kutyak_teptek_szet_a_4_eves_gyereket

A többire te is rákereshetsz.
A kutya vadállat. Magunkhoz szoktattuk, a kajáért cserébe velünk van, de egy állat. Ha elkap valami fertőzést, ezernyi van ugye, akkor meghüjül. Az én gyerekem ne legyen ilyenkor mellette.

Mordeháj 2015.03.10. 11:10:19

@Andie:

Én azt mondom: négy láb jó, két láb rossz. Kivéve a madarakat. :)

Andie 2015.03.10. 11:31:35

@Mordeháj: Áh, maradi vagy. a 2 láb is jó, de CSAK HA disznókról van szó! :)

Bobby Newmark 2015.03.10. 11:40:15

@Andie: Igen, sejtettem, hogy fogsz tudni mondani legalább egy esetet az elmúlt 10 évből. Rettenetes, tényleg, le a kutyabűnözéssel!
Csak szólok, hogy ez másfél éves hír.

Az az apró tény meg gondolom nem zavar, hogy a macska inkább vadállat, mint a kutya. A macskák tenyésztése során sosem volt szempont a viselkedés a szelekciónál, nem úgy, mint a kutyáknál. Kutyáknál vannak viselkedés alapú kategóriák, mint vadászkutya, őrkutya, stb. Macskáknál meg választhatsz szín meg szőrhossz alapján. Jár hozzá valami viselkedésbeli stikli is általában, amit meg elviselsz.

A stílust meg kiérdemelted, ha hülyeségeket beszélsz, ez a következménye. Ha orbitális baromságokat beszélsz, nem tudom, milyen jóindulatra számítasz.

Az egy dolog, hogy a macskákat szereted, de ettől a felesleges sovinizmustól meg a gyomrom fordul fel, amikor mindenféle balfasz hülyeséggel akarod megmagyarázni azt, ami nem szorul magyarázatra. Jó, értjük, a macskákat szereted, de semmivel nem jobb az, mint kutyát tartani vagy halat vagy madarat. A szórakoztatásodra van, objektív haszna nincs, és kurvára semmi közöd nincs hozzá, hogy más mit csinál.

A kutyás sztoriknál meg a felszínt kicsit megkapargatva valahogy mindig előkerül egy ostoba paraszt gazda. A kutya alapból nem agresszív és nem eszik embert, de lehet belőle pszichopatát nevelni. Ez viszont nem a kutya hibája, pláne nem a fajtáé vagy a fajé.

Végezetül csak felhívnám rá a figyelmet, hogy faj szinten az ember sokkal agresszívabb és szerteágazó módon őrülhet meg, úgyhogy a gyereked statisztikai szempontból nagyobb veszélyben van egy ember mellett, mint egy kutya mellett.

Andie 2015.03.10. 12:05:16

@Bobby Newmark: No, hát lehet veled normálisan is beszélgetni, hálistennek. Attól mert szerinted hülyeség amit beszélek, még nem biztos, hogy az, ugye? Mert ilyen erővel meg mondhatnám, hogy te beszélsz hülyeségeket - de nem mondom, mert azért vagyunk értelmes lények, hogy megosszuk egymással az álláspontunkat. Ugye van a vita, és a veszekedés között különbség.

Nos, nem egy esetről van szó, mert épp nemrég állapítottam meg, hogy mennyi ilyen eset van, mikor egy héten belül a hiradóban kb 4-5 esetről volt szó. De teljesen mindegy is a számszerűsége, azt ugye leszögezhetjük, hogy egy kutya lényegesen nagyobb kárt tud tenni egy gyerekben, mint egy macska, vagy papagáj. Kijelenthetjük tehát, hogy egy kutya veszélyes üzem a gyerek körül. Elhiszem, hogy 1000 kutyára esik egy baleset, de akkoris. Nekünk is volt kutyánk, a kaukázusi jól ki is tépett egy darabot öcsém karjából, mikor egyik pillanatról a másikra nekiugrott, mert meghallotta ahogy anyám csörög bent a konyhában a zacskóval (amiben azthitte, hogy a kajája van). Előtte/ utána kezesbárány volt, de az eset után elajándékoztuk egy tanyára.
Persze, lehet a gazdákat okolni, hogy nem nevelték/neveltük jól, meg ez kivédhető, stb. Nem, mert ha a kutya úgy dönt, akkor harap, és ez egy kisgyereknél végzetes lehet.
És akkor még nem beszéltünk az olyan (agyat, idegrendszert támadó) betegségekről, amik megőritik őket, és kiszámíthatatlanná teszik őket. Ez nyilván nem az ő hibájuk, nem tehetnek róla, de az én szempontomból nincs jelentősége, miért tett kárt a gyerekben. Ne bagatelizáljuk el ezt a kérdést, mert sajna sok gyerek egy életre megszívja emiatt.
Felnőttként, sőt, akár serdülőkorban viszont már jó móka a kutya, nyilván nekem is azért volt, lehet vele sétálni, csajozni, balhézni, jófej ahogy ragaszkodik az emberhez (ahogyan pl egy macska sose), stb. Ezt nem kétlem.

Az utolsó gondolatoddal pedig csak egyetérteni tudok - és sajnos ez valóban komolyabb fejtörést okoz számomra, mint az előbbi eszmefuttatásunk. Azoktól hogyan védjem meg? Hogy készítsem fel az életre, ami már nem is olyan, mint a mi gyerekkorunkba, csak kapkodom a fejem, milyen agresszivitás és veszély rejtőzik az emberekben, akár csak az utcára kilépve - egy iskolai közösségről nem is beszélve.

Bafana 2015.03.10. 12:50:21

@Bobby Newmark: "Egyébként a macska megfogja az egeret. Ja, hogy az nincs? Akkor tényleg kicsit felesleges."
Az a baj, hogy nem csak azt fogja meg. A meztelen csigától a sáskán át a kismadárig szinte mindent, aztán meg behozza a lakásba.

Bobby Newmark 2015.03.10. 14:21:39

@Andie: Neked alapvetően nem a kutyákkal van bajod, hanem az őrült anyuka fázisban vagy épp. Majd kinövöd. Mondanám, hogy ne idegesítsd magad statisztikailag elhanyagolható faszságokon, meg sorolhatnám, mik azok a halálos vagy maradandó sérülést okozó dolgok, amik tönkretehetnek egy életet és ennél ezerszer sűrűbben fordulnak elő, de minek? Te most aggódni akarsz, és minden módját meg is fogod találni annak, hogy aggódhass. Nem éppen épelméjű dolog, de egyrészt elég elterjedt ahhoz, hogy normálisnak lehessen mondani, másrészt úgysem tudsz tenni ellene sem te, sem én.

Azért azt hozzáteszem, hogy a széltől is védő, mindent leszabályozó anyuka is elég erős veszélyfaktor...

Andie 2015.03.10. 15:22:09

@Bobby Newmark: Ebben igazad lehet - attól eltekintve, hogy apuka vagyok :)

Bobby Newmark 2015.03.10. 15:31:07

@Andie: És férfi létedre vagy képes ekkora hisztit csapni egy olyan dolog esetében, ami ritkább, mint a villámcsapás? Uh.

Andie 2015.03.10. 16:28:17

@Bobby Newmark: Nem hisztiztem én semmin. Csak igyexem megóvni a kölkömet a lehető legtöbb veszélytől. Van amitől meg tudom (lásd kutya, kútbaesés, korai cukorbetegség, stb), van amitől nem. :)
süti beállítások módosítása