Az év PR videója

Na lett még egy jeges víz sztori a Van Damme-os után, ami említésre méltó: bár ebben a évben három választást is végigélhetünk, az AD:renalin – elveihez híven – eddig nem foglalkozott politikai kommunikációval. Most azonban olyan történt, ami mellett nem mehettünk el szó nélkül. Megszületett az év, sőt, talán az évtized politikai videója, egy olyan gyöngyszem, amelyet valószínűleg hamarosan tanítani fognak a PR iskolákban.

 falus.jpg

A Fidesz kampánystratégiáit elöntheti a sárga irigység: Falus Ferenc talán magát David Lynch-et kérte fel ice bucket, azaz jegesvizes spotja felvételére. De akárhogy is történt, akárkik készítették, az egész stáb kítűnő munkát végzett. A stylist kreativitását csodálhatjuk meg Falus öltözetében, amely megidézi a nyolcvanas évek Balatonjában révedező kelet-német turistákat, egyben pedig fricskát szór a mai Boss-öltönyös, piros nyakkendős, Gucci cipős politikus generáció felé. Igen eredményesnek tűnik a casting ügynökség is: a ló kitűnően játssza a vödörből falatozó lovat, ahogy a névtelen locsoló és a visító kisgyerek is meggyőző alakítást nyújt. Külön kell szólnunk az operatőr munkájáról: az alsó gépállás heroikusan kiemeli a főhőst a gazdag vizualitású háttérből, kellő teret engedve az előtérben vakaródzó bolhás kutyáknak is. Falus mozdulata: - Öntheted! - nehezen felejthető. Mindezt megkoronázza a zseniális rendezői ötlet: Falus monológja a teljes érthetetlenségbe fullad az unoka mindent túlordító bömbölése miatt. Bár az ilyen témájú klipeknél megszokott dolog a lassítás, a rendező most nem élt vele. Nyilván úgy gondolta, ezt már nem lehet fokozni. Alighanem igaza volt. A klip tényleg felülmúlhatatlan!
Falus for President!

http://adrenalin.blog.hu/2014/08/28/az_ev_pr_videoja

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr256644821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

otapi 2014.08.29. 11:48:46

Eddig ez a legjobb poszt és videó ebben a témában!
Kár hogy elsikkadt a figyelmetek a finálé cselekménye és póló felirata közötti feloldhatatlan, már-már művészi ellentéte felett :)

2014.08.29. 13:28:05

csak leírom,pedig tényleg nem akartam:)A kihívás lényege, hogy olyat tegyen valaki,amivel kockázatot vállal, pl.kinevetik,csökken a presztizse.Megcsinálta a gyerekekért.A polgármester jelölt kampányol,mert most a kampány a dolga,ha a programjáról kérdezik, most nem kell részletes programmal rendelkeznie.A jelölt esendő balf.sz is lehet,ez persze itt kockázatos,mert mindenki a karótnyelt komcsikhoz szokott.Falus úr ne mentegetőzzön,és ne adja fel!:)
süti beállítások módosítása