Hogyan fertőzzük az internetet?

Hogyan készítsünk olyan vírusvideót, amit a felhasználók önként és dalolva letöltenek, mi több, továbbküldenek? A Brandsavant szerint a képlet egyszerű:
1. Végy egy lufit, vidd fel az űrbe és ugorj ki belőle.
2. Ennyi.
A valós megoldás ettől természetesen jóval bonyolultabb, ha se lufid, se pénzed. Az esélyek talán jobbak, ha lottóval játszunk.

space1.jpg

Azonban nem csak a vírusok (legyen fenyegetőek vagy csupán émelyítők) fertőzik az internetet, a trolloskodás legalább akkora népszerűségnek örvend, mint a cicás videók. Miért? A Gawker egy szakértőt hív segítségül, az internet legrettegettebb trollját mutatja be személyesen. Akit nem mellékesen kirúgtak a munkahelyéről a cikk megjelenése után.

A Technokrati a Facebook újabb nyilatkozatát szedi ízekre, miszerint nem számít, hányan klikkelnek a hirdetésünkre. Az biztos, hogy az AdWords óta ezt az online értékesítéssel foglalkozó cégek máshogy gondolják. Ha pedig már Facebook, a végső kétségbeesés egyértelmű tekintik, hogy ezentúl a mezei, egyszerű felhasználók is fizethetnek azért, hogy posztjaik ismerőseik üzenőfalán kiemelt helyre kerüljenek.

E heti nyertesünk a Digital Buzz Blog és az ideogenetikus gép. Ha nem tudjuk, mi az, érdemes az oldalon található videót megnézni. Attól még nem fogjuk érteni, mitől ideogenetikus, de az ötlet zseniális, valós felhasználó élmény. Ki ne szeretne képregényhős lenni?

Fontos hír, hogy a T-Mobile is elindította csöndben az NFC technológián alapuló fizetési rendszerét, az ISIS-t. Az applikáció már letölthető az Google Playből, persze kell egy olyan telefon hozzá, amely a támogatja ezt a fajta kommunikációt. Mielőtt bárki rohanna lecserélni a készülékét jeleznénk, hogy a szolgáltatás egyelőre csak Austinben és Salt Lake Cityben elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr64869457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sumdraxx 2012.10.26. 09:19:13

Megjöttek a nyelvtan-nácik:

az Auistin helyesen Austin
süti beállítások módosítása