Világuralomra törnek a macskák!

A konspirációban tettestársuk a londoni Wieden+Kennedy ügynökség, mely minden eszközt megragad a mozgalom népszerűsítésére. A szőrmók házikedvencnek álcázott fenevadak tejesembereket rabolnak el, majd agymosás után agykontrollal kényszerítik őket az együttműködésre.

catnipped.jpg

Ha a szörnyűségekből még nem elég, a szőrös rettenetek a Facebookon is folytatják az újoncok toborzását, a rettegő lakosság szemmel követheti a sereg gyarapodását.

bertrums_thumbcat_army.jpg

Szerencsére a Cravendale brit tejipari cég megvéd minket, nem engedi, hogy a rossz cicusok elrabolják mindennapi tejünket, az alábbi videó hírszerzőiknek köszönhetően készült:

A helyzet komolyságát mutatja, hogy a Google számítógépeket próbál arra tanítani, hogy a macskákat automatikusan felismerjék. Vagy ők is csak meglovagolják a tényt, hogy a macskás képek/videók a leginkább megosztott (és megosztó) internetes tartalom?

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr354776580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.14. 20:11:22

A macskák székletében van egy olyan parazita, ami neurológiai betegséget okoz, aminek a következtében a beteg jobban fog vonzódni a macskákhoz (nem vicc!!!).

Végeztek egy kísérletet, aminek két patkány volt az alanya. A teszt előtti hetekben az egyik patkány táplálékába minimális macskaürüléket juttattak, a másik patkányt normálisan etették. A teszt: betették őket két külön zárt ketrecbe, amiket egymás mellé helyeztek, majd a ketrecek elé helyeztek egy macskát. Hölgyei és uraim lehet tippelni.....Az egészséges patkány természetesen bepasszírozta magát a ketrec macskától legtávolabbi zugába, míg a másik fittyet hányva a ragadozóra céltalanul kószálgatott tovább, szaglászgatta a macskát!!!

Ez a macska táplálkozáshoz kötődő szelekciós adaptációjának eredménye.

És bizony, bizony ez a parazita megtalálható az összes macskatulajdonos agyában is. Meg lehet figyelni, hogy hány macskatartó rendeli alá magát a macskájának, többnyire (sok) macskáinak...Egyszerűen jobban vonzódik hozzá a gazdi.

Azonban amerikai tudósok felmérése szerint ez súlyos problémákat is okoz a betegeknél, ugyanis a parazita jelenléte jelentősen csökkenti a reakcióidőt, és ezért ezek a személyek gyakrabban szenvednek pl. közúti balesetet.

(elnézést az orvosoktól, ha vmi baromságot írtam, nem vagyok orvos)

Lady.Bird 2012.09.14. 20:26:37

ha csökkentené a reakcióidőt valami, az azt jelentené, hogy gyorsabban reagál...

? nem szereted anyád macskáit?

2012.09.14. 20:49:36

@Lady.Bird: Háh, mekkora hülye vagyok....szóval NÖVELI a reakcióidőt!!!

gyomirtó 2012.09.14. 21:17:56

@DICKtátor: Nem csak a macskatulajdonosok fertőződnek, és úgy tudom, nem csak a macskák terjesztik. Sok emlősállatban megtalálható parazitáról van szó (toxoplasma gondii), egyes kimutatások szerint az emberek 30-50%-a átesett ilyen fertőzésen (ez legtöbbször tünetmentes). A fertőzés következménye a személyiség bizonyos változásait vonja maga után, ezek egyike a megnövekedett reakcióidő, ahogy írtad (illetve akartad írni), de férfiaknál még a nagyobb kockázatvállalási hajlandóságot is eredményezheti (ez is lehet a közlekedési balesetek egyik okozója), illetve a nők állítólag melegszívűbbekké, barátságosabbá válnak tőle. Mondjuk én sem vagyok orvos, de a fertőzésen vélhetőleg átestem.

[c] 2012.09.14. 21:24:53

@DICKtátor: Toxoplazmózisnak hívják és a közhiedelemmel ellentétben nem csak macskák terjeszthetik, hanem bármely melegvérű állat illetve azok húsa. Való igaz, a macska gyakori forrása a fertőzésnek, de ennél is gyakoribb forrás a rosszul átsütött hús és a nem megfelelő higiénia.
Szóval, vigyázz a tatárbifsztekkel.
A betegség általában enyhe tünetekkel zajlik le és nincs maradandó utóhatása.
Terhes nőkre és magzatukra azonban veszélyes. A macskatartók többsége viszont, ha teherbe esik, csekély valószínűséggel betegszik meg, mert valószínűleg már átesett rajta és ezzel egész életére szóló védettséget szerzett.

sanyix 2012.09.14. 21:54:06

@DICKtátor: nem macskákhoz vonzódást okoz, hanem a ragadozóhoz, mivel a parazita terjedni akar amihez a legrövidebb út ha megeszi a ragadozó a gazdáját.

2012.09.14. 23:43:16

Köszönöm az információkat!

Richard Dawkinstól olvastam ezt a fejtegetést, arra példaként, hogy hogyan alkalmazkodott pl. a macska a a táplálékának megszerzése céljából, vagy úgy is lehet megfogalmazni, hogy azok a macskagenerációk maradtak fenn sikeresebben, akik erre a fegyvertényre szert tudtak tenni. Milyen csodálatos ez a természet.......

AnnaKarenina 2012.09.15. 08:43:58

A toxoplazmózist elég jól kitárgyaltátok, egy jó tanács, ha eddig még nem gondoltatok rá: ne egyetek macskakakit, játszótéri homokot és mossatok kezet a simogatás, macska-WC tisztítása után - akkor nem fog ilyesmi történni. :)
A tatárbifsztek is nagyon jó példa, ezért megfontolandó az éttermi fogyasztás + a hentesnél való húsdaráltatás.
De hogy valakinek a macskákról a toxoplazmózis jusson eszébe, az fura, hiszen ez abszolút higiéniai kérdés, ami minden állat tartására vonatkozik (macskáknál főleg a kijáró állatokra).
A macskák tökéletes és független lények, okosak, kedvesek, szépségesek.

2012.09.15. 09:22:36

@AnnaKarenina:

Igen.
A macskák függetlenek.
Aki egy kutyával él, annak van egy társa, aki macskával, annak meg van egy társbérlője....:)

De azt nem értem, hogy miért tartod furának, hogy a macskáról ez jut az eszébe vkinek:

"A protozzon végső gazdája a macska illetve macskafélék, a közti gazda az ember, egyéb emlősállatok illetve a madarak."

vagy:

"Az állatok fertőzött húst fogyasztva vagy a macska ürülékével érintkezve fertőződenek meg."

hu.wikipedia.org/wiki/Toxoplazm%C3%B3zis

AnnaKarenina 2012.09.15. 10:06:31

@DICKtátor: Azért furcsállom, mert ez higiéniai kérdés, aki állatot tart és betartja a higiéniai szabályokat, nem fog megfertőződni. Sőt állatot sem kell tartani ahhoz, hogy mindenféle igen randa parazitát szerezzen az ember, ha ugyanazokat a higiénés (+ élelmiszerkezelési) szabályokat nem tartja be. Ja, és kutyától is lehet beszerezni sok mindent.
Kutyám és macskáim is vannak, a macskák szemlélődő és szunyókálós-filozofikus:) életmódja nagyon jó ellensúlya a kutya intenzivitásának. Ha az ember kellő közelségben van az állataival, akkor eléggé elmosódnak a társ, társbérlő közötti határok, és inkább csak az előbb említett viselkedésbeli különbség marad meg.

2012.09.15. 10:54:41

@Panther_V: Nem lehet mindenkinek olyan páratlanul tökéletes elméje, mint neked.....
süti beállítások módosítása