Átadták az internet-Oscarokat

Lisa Kudrow műsorvezetésével magyar idő szerint kedd hajnalban átadták az internet Oscar-díjaként is emlegetett Webby Awards díjait. Az internet legjobbjait elismerő, rettenetesen komplex díj nyerteseiből szemezgettünk.

Az eseményen az Old Spice fickótól Rebecca Blacken át Daniel Radcliffe-ig minden ember, a Mashable!-től a Twitteren át az Angry Birds-ig minden honlap, alkalmazás és játék jelen volt, aki csak számít a világhálón.

 

A teljes listát itt lehet megtalálni, mi azonban szemezgessünk kicsit: rögtön megakad a szemünk a "legjobb intergrált médiaterv" kategórián, amelynek nyertese a Muse Amsterdam és a Starcom közös vetítése lett, amely a Samsung 3D technológiáját mutatta be Amszterdamban. A 3D-látvánnyal igazi turistaattrakciót varázsoltak a térre, ezzel pedig kiérdemelték a Webbyt.

 

 

Az Augmented Reality kategóriában nem egy játék, hanem egy hasznos alkalmazás nyert - bár a legfurábbnak az O2 kis szmötyivadászata tűnik a nevezettek közül, a győztes mégis a Converse telefonos cipőválasztója lett (amihez voltaképpen nem is kéne a saját lábunk, elég lenne megmutatnia felülről a cipőt, de mindegy). A vicces az, hogy minden további nélkül el tudjuk képzelni, hogy a Facebookon azonnal választ kapunk a "na hogy tetszik ez a cipő rajtam?" kérdésre.

Bannerekben az Albion London flashjátékai vitték el az első helyet, itt lehet szemezgetni a munkáikból. Az Air New Zealand szerencsére nem a híresen borzasztó reklámfilmjeihez hasonló bannereket kapott - ha az idióta báb Rico megjelent volna az online hirdetésekben, egészen biztos, hogy nem lett volna ekkora sikerük.

 

A legjobb a social media kategóriában egy mostanra már kifutóban lévő, ám az elmúlt egy évben nézettséget nézettségre halmozó Old Spice nyerte meg az első helyet. A Response kampány felhasználói kérdésekre válaszoló Isaiah Mustafa-videógyűjteménye a W&K Portland munkája. Szintén ők vitték el az Old Spice-ért a legjobb integrált kampány díját is.

 

Conan-léghajó nem nyert Webbyt, de megnyerte kategóriája (branded content) közönségszavazását.

 

És természetesen ez még csak a jéghegy csúcsa, rengeteg jó ötletet találunk már a nevezettek között is - jó szemezgetést!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr582982683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.06.15. 08:51:37

Jézusmára! Az Old Spice reklám az egy hányadék! Azt nem lett volna szabad leforgatni!

Pávor Jál 2011.06.15. 09:05:38

Elég furcsa üzenete van annak a reklámnak, ez tény.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.06.15. 09:20:03

@Noname Cowboy: megtették. Szerintem törődj bele. Az élet kemény.

Mad Mind 2011.06.15. 09:23:10

@Noname Cowboy:
Alapvetően mi a problémád vele? Felkelti a figyelmet, beszélnek róla és még a terméket is megjegyzed amit közvetít. Tökéletes reklám.

Arilian 2011.06.15. 09:27:27

Tényleg nem szabadott volna, akkor nem kerestek volna vele pár száz millió dollárt :)

stikasz_1 2011.06.15. 09:44:54

Szerintem azért tegyünk különbséget. Lehet, hogy ez külföldön hatásos reklám volt, szerintem nálunk se izgalmas, se beszédtéma nem volt, inkább csak egy rossznak tűnő a jelentéktelenek közt.

ComLo 2011.06.15. 09:57:28

Azért nem kis feladat volt az old spice marketingesei előtt. Egy olyan dolgot kellett eladni (férfi kozmetikum), amit ha egyszerűen tálalsz könnyen homofob hatást válthat ki, a macsó image-et pedig elég erősen lenyúlta az AXE magának. Ilyen környezetben legyél kreatív, és alkoss olyat ami bejön az embereknek, és nem vádol mindenki azzal hogy másoltad.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.06.15. 10:53:16

@Noname Cowboy: Pontosan! hányingert kapok tőle én is!

@ComLo: Mondjuk, sportosan? És ki nem szarja le, hogy lenyúlták a macsó imidzset?:) Attól még lehet egy jobbat kitalálni. Nekem az Axe-kampány sem tetszik. Főleg ez az angyalos...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.06.15. 10:55:56

@mutant: Ez olyan sportos macsós buzis lett. :):)

Aplu 2011.06.15. 11:00:11

Az Old Spice valószínűleg azért "működik", mert inkább a nőket célozza meg. Párkapcsolatban pedig a nők szoktak a férfiaknak is piperecikkeket vásárolni.

csigafrédi 2011.06.15. 11:18:46

@Aplu: addig igaz, hogy én nem járok a déembe, de felségem azt hozza amit kérek. be is baszna, ha megjelenne egy oldszpájsz termékkel . máson sem szeretem a szagát...
süti beállítások módosítása