Berlusconi kiátkozta az IKEA-hirdetést

„Minden családra nyitottak vagyunk” - áll az IKEA legújabb olasz óriásplakátjain, ám ez nem mindenkinek tetszik. A kampány a mélyen katolikus Szicília legújabb IKEA-áruházát harangozza be, kritikusok szerint öncélúan és magamutogatóan.

A szíciliai vezetés mindenesetre örül a Cataniában nyíló áruháznak, mivel az 308 új munkahelyet jelent, és első napján több mint 20 ezren látogatták meg. Bár nem ez az első meleg tematikájú IKEA-reklám, most mégis nagy vihart kavart: az olasz  miniszterelnök, Silvio Berlusconi tulajdonában lévő Il Giornale szerint például a hirdetés provokatív megnyilvánulása a (most tessék figyelni) svéd imperializmusnak, amely az olcsó bútorokkal mindenkit egyenlővé akar tenni.

 

Egyszerűen nem lehet kihagyni azt a piszkálódást, miszerint ha végignézzük, kiket tekint Berlusconi az erkölccsel összeegyeztethetőnek, nem is csoda, hogy az elnök által birtokolt lap helyteleníti a plakátokat.

 

Szörnyű, miket nem akarnak tőlünk ezek a svédek. A biztonság kedvéért mellékelünk is egy Ausztriában futó dekadens, svédimperialista reklámot, amivel nyilván azt akarják elérni, hogy a nők bújjanak a szekrényekbe. Fujj.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr592770706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása