Mégsem utáljuk a reklámfilmket?

A tévé előtt ülve mindenki megesküszik rá, hogy utálja a reklámokat: hangosan felszisszenünk, kaparászunk a távirányítót keresve, és leverjük a poharat. Az internet azonban teljesen más terep: az Unruly Media vírusspirálja tökéletesen megmutatja, hogyan nőtt a reklámvideók népszerűsége az elmúlt években.

Az oldalon 2006 és 2010 között nézhetjük meg, melyek voltak a legtöbbször megosztott videók. Míg a 2006-ban a Duval Guillaume rosszgyerekes óvszerreklámja 92 ezer megosztással nyerni tudott, 2011-ben a Nike gigaszpotja csaknem 600 ezer megosztással végzett az első helyen. 

Persze, ha belegondolunk, 2006 nagy részében még nem volt mindenki számára nyilvános a Facebook és a Twitter is csak az év végére indult el - ezek tehát nem játszhattak szerepet a videók terjedésében. Amint ezek az eszközök megjelentek, a megosztási kedv is drámaian megnőtt: míg öt éve 300 megnézésre jutott egy megosztás, 2010 végén már minden 33. néző tovább is osztja a videókat.

Akkor most szeretjük a reklámfilmeket?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr102685385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása