Perverzkereső alkalmazás

Nemsokára itt van Halloween, amely az angolszász országokban a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe. Amerikában ilyenkor az ajtók előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, szabadon fordítva: „Cukor vagy bot!” („Cukrot vagy csínyt!”) kiáltással szólítják fel a lakókat némi édesség átadására. A srácok egész éjjel az utcákat róják, és sokszor vadidegenekhez is becsöngetnek. De mi van akkor, ha a ház tulajdonosa szexuálisan aberrált, perverz vagy csak büntetett előéletű?
 
Ahogy az iPhone reklámokban mondják, „There’s an app for that” (Van rá alkalmazás). Megjelent ugyanis minden idők legelső alkalmazása – szifonra és Androidra egyaránt –, amelyben szexuális zaklatók és egyéb rosszarcú emberek tartózkodási helyét nézhetjük meg, ráadásul nem is akárhogyan. Az augmented reality technológiát használó program valós időben helyezi rá a telefon kijelzőjére az adatbázisban fellelhető zaklatókat, így azokat messzire elkerülhetjük – legyen épp Halloween vagy egy átlagos este a városban.
 
A különleges alkalmazást a BeenVerified nevű cég készítette, amely háttérelemzéseket és bűnügyi adatokat szolgáltat az ügyfelek részére, persze borsos áron. Az alant látható vírusvideóval és a perverz-keresővel szeretnék növelni a bevételeiket, melyekből 5-5 százalékot egy amerikai zaklatás elleni szervezetnek adnak majd. A filmben nem más látható, mint a 24 óra alatt világsztárrá vált Antoine Dodson, akinek  nővérét pár hónapja meg akarták erőszakolni, és aki azóta elhivatottan küzd a perverzek ellen. Valahogy így:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr342685329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása