iPhone 4 az űrben

Egy olyan márkának, mint az Apple, nincs szüksége saját vírusfilmre, hiszen a lelkes fanok maguktól is készítenek ilyenfajta videókat. Tökéletes példa erre az alant látható film, amiben egy amerikai férfi és fia egy iPhone 4-et küldenek fel a sztratoszférába, 30 kilométer magasra.
 
Az egyórás röptetést egy HD videokamerával rögzítették, így mi is végignézhetjük, amint a hőlégballonra szerelt szifon elindul a világűrbe, majd visszazuhan a földre. A kísérletre New Yorkban került sor, ahol az operatőri végzettségű Luke Geissbuhler és nyolcéves fia óriási lelkesedéssel indította a hőlégballont. Miután az iPhone elérte a végső magasságát, egy ejtőernyő segítségével visszatért a földre, 50 kilométerrel északra a "kilövőállomástól". A furcsa páros ezután az iPhoneba szerelt GPS (MobileMe) segítségével találta meg a csomagot, amelyet azóta is büszkén mutogatnak mindenkinek.
 
A film nemcsak az Apple-nek jött jól, hanem magának az ötletgazdának is, aki azóta már felrakott egy slideshow-t a netre, hogy ezzel is a Brooklyn-i Űrprogramot támogassa. Az oldalon pólókat lehet vásárolni, illetve adományokat adni a lelkes űrkutatóknak. Ezúton is gratulálunk nekik ehhez a szórakoztató kísérlethez. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr882685325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása