Dodge vs. PETA

Mint oly sokan mások, az amerikai Dodge is a PETA kereszttűzébe került, miután adásba tette legújabb reklámfilmjét. A videóban az autógyártó egy fantasztikus ajánlattal kedveskedett a vásárlóknak: 15 napig ingyen kipróbálhatnak egy Dodge-ot, és ha nem tetszik nekik, fizetés nélkül visszaadhatják. Hogy emeljék az akció fényét, mindenféle pirotechnikai eszközöket, sőt még egy majmot is bevetettek a spot végén.
 
A PETA-nak se kellett több, egyből nyílt levelet intézett a Dodge-hoz, amiben felszólította a cégvezetést, hogy azonnal szüntessék be a film sugárzását. Szerintük így is „épp elég emberszabásút használnak ki reklám- és szórakoztatási célokra a mai világban”. Nézzétek meg az ominózus videót. Ugye milyen szörnyen bánnak szegény majommal?

 

A történet azonban itt nem ért véget, sőt. A Dodge megkapta az üzenetet és úgy döntött, hogy fricskát mutat az állatvédő szervezetnek. Megváltoztatták a film végét, így a majom helyett már egy láthatatlan majmot használtak. A zseniális PR- és reklámfogás óriási visszhangot váltott ki, sokan ünneplik az autómárkát, amiért ilyen korrektül és egyszerűen elbánt a PETA-val. Köszönhetően a botránynak és a hírverésnek, az új videót 1 hét alatt látták annyian, mint a korábbit egy hónap alatt. Nézzétek meg ti is!

 

Ha ismerős a narrátor hangja, az azért van, mert ő Michael C. Hall, a Dexter című filmsorozat sztárja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr372685281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Logan Grimnar 2011.06.09. 09:43:03

Gratula a Dodge-nak. A PETA pedig köztudottan gyűjtőhelye az unatkozó, nemi életet egyáltalán nem folytató frusztrált hülyéknek.
süti beállítások módosítása