Gyilkosság falfirkán

Anglia szegényebb részein óriási veszélynek vannak kitéve a fiatalok: önmaguknak. A gettó, a rossz társaság, a nincstelenség és a mindezekből fakadó agresszivitás sokszor olyan dolgokra készteti őket, melyek örökre megváltoztathatják az életüket – a rossz irányba.
 
Egy ilyen fiatal srácról szól a skóciai Safer Scotland legújabb társadalmi célú reklámfilmje is, amiben egy kés dönt a mindenről. Érdekes ez a megközelítés, hiszen korábban is ez a szúrófegyver állt a középpontjában annak az angliai kampánynak, ami Cannes-i Oroszlánt kapott az idén. Akkor egy interaktív Youtube-os videóval, most pedig a stop motion technika segítségével próbálják jobb belátásra, illetve gondolkodásra bírni a forrófejű fiatalokat.
 
A filmben nincsen semmi különös, mégis lenyűgöző erővel képes elmesélni az – arrafelé nem ritka – történetet, aminek végén szerencsére ott van egy honlapcím is, így a fiatalok sok-sok információt, elrettentő példát és alternatív elfoglaltságokat találhatnak. Aki netán szeretné letölteni a spot alatt hallható muzsikát, az itt legálisan megteheti. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr682685265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása