Gyilkos vagy?

Az utóbbi időben megfigyelhető egy újfajta trend az internetes – reklám célzatú – videókban, melyek eddig nem látott interakciót biztosítanak a számítógép előtt ülő nézőknek. A Youtube-nak és az egyre nagyobb szélessávnak köszönhetően, olyan történeteknek az irányítói lehetünk, melyeket korábban csak szó nélkül ültünk végig.
 
Kezdődött minden az Adrenalinon is említett Street Fighter játékkal, melyben úgy irányíthattuk a karaktereket, mintha csak a jó öreg joysticket nyomogatnánk. Aztán jött Got Sex?, amiben különböző praktikákkal kellett a kanos férj elől megmenekülni a hitvesi ágyban. Most pedig egy társadalmi célú kampány keretei között alakíthatjuk a sorsát egy angliai színesbőrű srácnak, akit a gettó és a lezüllött haverok rossz irányba terelnek. A kampány a londoni rendőrség megbízásából készült, és célja, hogy megmutassa a fiataloknak, nem is olyan nehéz jó döntéseket hozni és kimaradni a balhékból – melyekért legtöbbször börtön vagy életfogytig jár. A droptheweapons.org microsite-ra terelő interaktív kalandjátékban nem elég otthon hagyni a kést, hanem arra is vigyázni kell, hogy ne keveredjünk rossz társaságba. Persze kíváncsi emberek lévén ki fogjuk próbálni ezeket a gonoszságokat, és csak így fogjuk igazán megtapasztalni, hogy milyen rossz dolgok várnak ránk és szeretteinkre.
 
Nagyon ötletesnek és okosnak tartjuk ezt a kezdeményezést, mely egyrészt ott fogja meg a célcsoportot, ahol a legtöbbet lógnak, másrészt olyan élethűen (egyes szám első szemszögből) mutatja be az eseményeket, ami garantáltan elgondolkoztat majd mindenkit. Biztosan több értelme van, mint egy tv vagy sajtóhirdetésnek, amit pár másodperc után a srácok agya automatikusan töröl... Kíváncsian várjuk a következő hasonló kampányt.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr562684700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily Allen: F*ck You-A liberális értelmiség bosszúja · http://kkbk.blog.hu/2009/08/06/title_100324 2009.08.06. 21:54:44

"Joining the now international movement (france and england), a bunch of hungarian actors decided to make their own version of this music video... enjoy!" A liberális értelmiség üzeni. Először azt hittem ez vicc, és ez az ő paródiájuk! (t...
süti beállítások módosítása