Azok a csodálatos argentinok

Már csak 9 nap és kezdetét veszi az év legjobban várt sporteseménye, a 2010-es afrikai focivébé. Mint ahogy az várható volt, sorra jönnek a témával kapcsolatos reklámok – szinte alig volt olyan hét az elmúlt hónapokban, hogy ne láttunk volna valamilyen focis csodát.
 
Ebbe a kategóriába sorolnánk az argentin TyC Sports tévécsatorna hivatalos reklámfilmjét is, ami ha nem is a leglátványosabb kategóriába tartozik, mégis rendkívül sokatmondó és kreatív. A spot gyakorlatilag két részre van osztva; az elsőben a derék argentin nép mesél pátosszal és áhítattal a külföldi kultúrák sokszínűségéről és színvonaláról, míg a másikban a külföldi futballrajongók csodálják az argentinok lenyűgöző focitudását és hozzáállását a sporthoz.
 
A TyC Sports is legalább ilyen alázattal és odaadással fogja követni a rangos sportesemény történéseit és maximálisan a nemzeti csapat mellett áll. Valahol irigylésre méltó, hogy az ottani embereknek lehetőségük van összefogni egy nagyobb cél érdekében és – politikai és egyéb nézetektől függetlenül – együtt szurkolni a nemzeti csapatnak. Azért is hasonlítom őket hozzánk, mert a film első felében olyan dolgokról beszélnek, amiről mi magyarok is csak álmodunk. (De velünk ellentétben, nekik legalább megadatik, hogy reménykedjenek valamiben.)
 
Szóval szívhez szóló, nemzetkovácsoló filmmel van dolgunk, ami odaát biztosan imádni fognak a nézők – valahogy úgy, mint idehaza azt a bizonyos Soproni filmet. Egyedül a zeneválasztással nem vagyunk megelégedve, hiszen a Rekviem egy álomért már olyan rongyosra lett játszva más reklámokban, hogy itt nem ad túl sokat hozzá a látottakhoz, sőt, talán kicsit zavaró is. Ettől függetlenül jó kis filmről van szó, ami fociőrülteknek kötelező!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr382685217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása