Gyilkosság webkamerán

Nemrégen írtunk egy Chat Roulett-es kampányról, amiben egy – a családon belüli erőszak ellen küzdő – francia szervezet tréfálta meg a netezőket. Akkor egy fiatal lányt vertek meg brutálisan, hogy bebizonyítsák a mondandójukat és sokkolják a netezőket.
 
A mostani kampányban is egy hölgy a főszereplő, akinek ezúttal viszont már elvágják a torkát. A semmiből előbukkanó maszkos gyilkos, a valódinak tűnő vér és a furcsa szituáció sokakat meglepett: volt, aki megdermedt, néhányan sírva fakadt és voltak olyanok is, akik csupán nevettek az egészen – számunkra ez volt a legmeglepőbb. A kegyetlen gyilkosság után persze kaptak némi magyarázatot a netezők, bár lehet, hogy akkor ez már nem ért sokat.
 
A vérfürdő egy spanyol televíziónak, a Buzz TV-nek készült, ami a krédója szerint „izgalmas, valós és nem ismer határokat”. A határok feszegetésében a spanyol McCann Erickson is közreműködött, aminek sikerült meggyőznie az ügyfelet, hogy bannerek helyett inkább ezt a megjelenési formát válasszák. Úgy tűnik, hogy bejött a merész döntés, hiszen a Youtube-on egy hónap alatt közel 150 ezren nézték meg a Webkamerás Gyilkost, a Chat Rouletten pedig még vadásztak is rá.
 
A szép számok ellenére mi mégiscsak túlzásnak tartjuk ezt a fajta megközelítést – már csak azért is, mert nem kifejezetten horror tévéről van szó, tehát a csaj torkának elmetszése nem feltétlenül támogatja a csatorna hosszú távú beazonosítását. A médiumválasztás felől is vannak kétségeink, hiszen a márka csak elvétve találhatott spanyol netezőket a világban lévő több ezer Chat Roulett felhasználó közül. Persze nyílván a buzz generálása volt a lényeg, amihez a helyi blogok, portálok és a Twitter végül nagyban hozzájárult, így lényegében a globális kampány visszatért a lokális mederbe. Az sem rossz, hogy – sok ilyen kampányhoz hasonlóan – nagyon kevés pénzből, mindössze 255 euróból megvalósítható volt (50€ késre, 180€ művérre, 10€ maszkra, 15€ kamu webkamerás szoftverre).
 
Szóval ellentétes érzelmek kavarognak bennünk, kíváncsiak vagyunk, hogy Ti mit gondoltok róla. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr462685212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása