2 és fél perc alatt a kőkorszakba

Egyre kevesebb fiatal jelentkezik szakmunkástanulónak, a hiányszakmákban végzettek több mint fele pedig annak ellenére elhagyja a pályát, hogy munkájukra szükség lenne. A városi fiatalok is inkább egyetemre és slágerszakokra mennek, ahelyett, hogy egy jól fizető szakmát tanulnának – túl sok üzleti kommunikátor, pénzügyi ügyintéző, kereskedelmi ügyintéző, irodai asszisztens kerül ki a képző intézményekből. És gondoljunk csak bele, vajon mi lenne velünk, ha nem lennének kétkezű munkások?
 
A német szakmunkások és kisiparosok érdekképviseleti szervezete, a Das Handwerk legújabb reklámfilmjében erre a kérdésre ad választ egy apokaliptikus történettel, amelyben az emberiség pár pillanat alatt visszakerül a kőkorszakba. Hiszen egy világban, ahol nincsenek házépítők, autószerelők, esztergályosok, pékek, villanyszerelők és textilipari szakmunkások, nem ér semmit a diploma és a sokévnyi tanulás, egyszerűen elvesznénk.
 
A reklámfilm magas költségvetése és színvonala is azt sugallja, hogy odaát is komolyan veszik ezt a jelenséget. A spot mellett számos printhirdetéssel is erősítik a kampányt, amely hatalmas publicitást kapott Németországban. Nekünk nagyon tetszett a spot – még ha kicsit radikálisan is vizionálja a jövőnket. Aki össze tudná nekünk foglalni, hogy miről énekel a kislány, azt megköszönnénk. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr262685202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása