A netes barátok tényleg barátok?

Mióta léteznek közösségi oldalak, az embereknek megadatik a lehetőség, hogy újra kapcsolatba lépjenek régen látott rokonaikkal, barátaikkal és ismerőseikkel. A kezdeti vad jelölgetés és ismerőskeresés után azonban sokan elkezdtek másokat is jelölgetni. Olyanokat, akikkel szinte alig, vagy egyáltalán nem is beszélnek a valós életben. Furcsa helyzet ez, mivel a közösségépítő szájtok segítségével sokszor több információt tudhatunk meg a másik emberről, mint a való életben. És innentől kezdve mégiscsak "ismerősök" leszünk. Vagy nem?
 
Ez a különös kettősség sokakban ellenszenvet vált ki – ők azok, akik a mai napig nem hajlandóak felmenni Iwiw-re, Facebook-ra, Twitterre és Myspace-re. És ez valahol érthető is, hiszen ez a fajta kapcsolattartás képmutatás és hazugság. Vajon mennyire mondhatjuk barátunknak ezeket az barátokat?
 
Erre a kérdésre próbál választ adni a Microsoft legújabb online kampánya, amiben egy amerikai lány, Rosa útját követhetjük figyelemmel. Rosa végiglátogatja a való életben az internetes barátait, hogy kiderítse, tényleg barátság van-e közöttük. A több webizódból álló kampányban a lány számtalan kérdésre próbál választ találni: milyen az a pasi, aki tök ismeretlenül jelöl be és nap mint nap chatel veled? Miért jelöl be egy régi ex? Miért nem jó, ha a szülők fent vannak Facebook-on? Lehet egy barátom barátja a barátom?
 
És, hogy miért jó ez a Microsoftnak? Mert Rosát egy közösségi-kapcsolatokra specializálódott Windows Phone-nal, a Kinnel küldték el a nagy utazásra. A szép készüléknek köszönhetően folyamatosan kapcsolatban van a külvilággal és a közösségi oldalaival, így a nézők élményszerű bemutatót kapnak a telefonról. És lényegében erről szól az egész hacacáré. A Youtube-ot és Facebookot integráló kampány rendkívül fogyaszthatóan és szórakoztatóan mesél a termékről, miközben tényleg egy fontos kérdést próbál megválaszolni. Nagyon rég láttunk már ilyen színvonalas és kreatív kampányt a szoftveróriástól. Minden elismerésünk nekik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr92685196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása