Agresszió élő-óriásplakáton

A holland közalkalmazottakat manapság egyre gyakrabban éri erőszak és atrocitás a munkájuk során. A mentősök például nap mint nap kénytelenek megbírkozóni az utcákon lévő agresszivitással és helyiek ostoba viselkedésével – ami nagyban hátráltatja kötelességüket. Ez az egyik baj. A másik az, hogy az ilyen esetet látó bámészkodók és járókelők semmit sem tesznek az ügy érdekében – többségük nagy ívben tojik rá, ha épp agyonverik a mentősöket.

Az Igazságügyi Minisztérium éppen ezért egy rendkívül szokatlan és kreatív óriásplakáttal próbálta szembesíteni az utca emberét a nemtörődömségével. A billboard egy előre rögzített verekedős jelenetet montázsolt rá élő felvételekre, amelyen az épp arra járó emberek láthatták magukat. Mivel a bunyó igazából meg sem történt, a járókelők úgy tűntek, mintha semmit sem tennének, hogy közbelépjenek.

Amellett, hogy a különleges installáció meglepte, majd figyelemre késztette az embereket, gyakorlati tippeket is adott az ilyen veszélyes helyzetekre: kérjünk segítséget másoktól és ne legyünk restek felemelni a hangunkat; hívjuk a 112-es segélyhívót; maradjunk az áldozattal; készítsünk képeket a rendőrség számára és tegyünk jelentést a legközelebbi őrsön.

Az biztos, hogy különleges és eredeti ötletről van szó, ám az már kérdéses, hogy mennyit ér az ügy érdekében – persze ez majdnem minden társadalmi célú akcióra érvényes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr872685171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása