Az új Soproni sörreklám megint hasonlít a kanadaira?

Mindannyiunk fejében ott él még az a bizonyos Soproni spot, amelyet állítólag a kanadai Molsen reklámfilmjéről koppintottak. Nos, úgy látszik, hogy a két márkának nagyon egy rugóra jár az agya, hiszen a legújabb Soproni és a legújabb Molsen film is kísértetiesen hasonlít egymásra. Most persze nem állhat fenn a lopás vádja, hiszen mindkét film nagyjából azonos időben jött ki (a Soproni talán egy picit korábban), de mégis érdekes, hogy a két sör megint egy irányba indult.  
 
Nézzük a hasonlóságokat: mindkét filmben image jellegű, sokszor helikopterről felvett jelenetek, fiatal társaságok, szerelmespárok, tábortűz és nemzeti szimbólumok váltakoznak. A narrátorok mindkét esetben büszkén beszélnek hazájukról. Ám míg a Soproni reklámban Radnóti híres sorai, addig a Molsen filmben egy büszke kanadai szavai szólnak a szívünkhöz – bár kevesebb pátosszal. De a legszembetűnőbb (illetve fülbetűnőbb) hasonlóság az a zene. Mindkét spotban szinte ugyanolyan dallamok csendülnek fel: a Soproniban az X-Ray Dog - Here Comes the King, míg a Molsenben a Rekviem egy álomért.
 
Persze tudjuk jól, hogy egy sörreklámban nem ritkák az image jelenetek, a szép tájak, a barátok és az efféle zene, mégis érdekesnek találtuk a hasonlóságot. Ti mit gondoltok?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr802685103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása