Megvan a rák ellenszere

Legalábbis ezt állította a perui Rákellenes Liga legújabb társadalmi célú reklámkampányában. A szervezet szeretett volna adományokat és anyagi támogatás szerezni e szörnyű betegség gyógyítására, de ahelyett, hogy egy szokványos kampányt indított volna, inkább egy fokkal kreatívabb megoldást választott. Feltalálta a rák ellenszerét, melyet egy sima gyógyszeres dobozba zárva, átszámítva körülbelül 300 Ft-ért árusított Peru legnagyobb patikáiban.
 
A dobozban persze nem volt pirula vagy vakcina, csak egy tájékoztató szórólap, rajta 10 tippel a rák megelőzésére. Merthogy a megelőzés maga az ellenszer – a rákos daganatok 95 százaléka gyógyítható, ha időben észlelik és kezelik.
 
A kampányt offline és online eszközökön is terjesztették. Az offline kampányban helyet kaptak plakátok, óriásplakátok, képeslapok, pólók, újság reklámok, sőt még tv- és rádióspotok is, melyek úgy ábrázolják a rákot, mint ha az egy enyhe meghűlés vagy pattanás lenne. Az online kampány fő eleme egy website volt ahol szintén lehetett ellenszert venni, ezáltal támogatni a jó ügyet. Az oldalon továbbá közösségi, illetve preventív funkciók is elérhetők voltak, így a Facebook-on is jócskán terjedt az üzenet.
 
Az eredmény pedig önmagáért beszélt, 42,7 százalékkal több adományt sikerült gyűjteniük az előző évhez képest. De ami ennél is fontosabb, rengeteg emberhez jutott el a hír, hogy a rák igenis gyógyítható, ha odafigyelünk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr532685093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása