Az ufók dagikat esznek

Mai posztunkban olyan reklámokat mutatunk be, amelyek a szokásosnál erőszakosabban és fenyegetőbben próbálják megszólítani az embereket. Vigyázat, ufók és szörnyek is lesznek.
 
Az első rémület egy angliai fitnesz klubhálózat nevéhez fűződik, ahol úgy próbálták meg rávenni az embereket a testmozgásra, hogy figyelmeztető plakátokat helyeztek ki a termek közelében. A plakátokon egy ufó volt, illetve a következő szöveg: „Fokozott Egészségi Riasztás! Ha eljönnek az idegenek, a dagikat fogják először megenni!”
 
 
Ez a tréfának szánk kis fricska az ünnepek utáni plusz kilók leadására akarta ösztönözni a népet, de – nem meglepő módon – hatalmas felháborodást váltott ki néhány túlsúlyos lakosból. Ez a heves reakció persze borítékolható volt, különösen azért, mert 10 évvel ezelőtt az amerikai 24 Hour Fitness is elsütötte már ugyanezt a poént, és akkor is nagy balhé lett belőle. Kíváncsiak vagyunk, hogy tanulnak-e az esetből a többiek.
 
A második ijesztést a torontói AIDS Bizottságtól kapjuk, akik igencsak szokatlanul próbálták felhívni a figyelmet a szifilisz veszélyeire. Az általuk készített, B kategóriás horrorfilm-plakát mesterien figyelmeztet minket a betegségre: „Az Átkozott Szifilisz Támadása – a mélységben rejtőzik, vigyázz!” És ha mindez nem lenne elég, megnézhetjük a szereplőgárdát is: „Szifilisz - Te - és Te - és talán Te is.”
 
Ez a vicces TCR remekmű nem csapta ki senkinél a biztosítékot, de talán nem is lesz olyan hatékony, mint ha komolyan vették volna a dolgot – hiszen mégiscsak egy betegségről van szó. Mindenestre mi szívesen megnéznénk további alkotásokat is más betegségek főszereplésével. Pl.: Roadtrip a Tripperek Városába, A Herpesz Szurdok Gyilkosai, Kankó mindhalálig, vagy a Chlamydia és Hét Törpe… (Akinek van jobb ötlete, az írja meg!)
 
Ennyi volt hát rövid kis kitérőnk a szörnyek és idegenek birodalmába, bízunk benne, hogy a közeljövőben is mutathatunk néhány "hátborzongató" alkotást!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr462684814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2010.01.07. 13:09:15

A dagi emberek menjenek el diétázni meg mozogni, aztán panaszkodjanak!!! Borzasztó, hogy valaki mindig kiakad...

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.07. 14:26:14

@Omyg: sirni mindig konyebb, mint tenni ellene.
berakna egy szoba bicajt a tv ele, mire megnezi a BK -t mar elorebb lenne :)
meg picit kajara odafigyelni

szeritnem nem rossz, a felhaborodas meg kulon jo, meg nagyobb publicitast kap. talan igy nehanyan el is mennek mozogni...

MTeddy 2010.01.07. 14:30:32

@Omyg: Szerintem meg létezik egy olyasmi, hogy személyes szabadság. A dagik úgy döntöttek, hogy nekik az jó, hogy dagik. Ezzel senkinek az életére nem törnek, maximum a sajátjukra.
Milyen alapon zavarod el őket diétázni? Ha nem bírod a látványukat, akkor fordítsd el a fejedet, és húzzál le a konditermedbe kockásítani.

antiszociális exlúzer 2010.01.07. 14:31:50

@kitvalasztanal.hu: Eszet osztani is ócsó. Kíváncsi lennék, hogy a sok diétáról, egészségről okoskodó közül hányan dohányoznak, pölö. (Kinek nem inge...)

A reklám gonosz, de vicces.
A "Nincs de!" kampány se rossz.

antiszociális exlúzer 2010.01.07. 14:38:29

@MTeddy: Ezzel egyetértek. Az ember csak saját magának tartozik elszámolással a testsúlyát és egészségét illetően. Mármint dagiság tekintetében, mert azzal csak a saját egészségét veszélyezteti. (A dohányos nem.)
De abban igaza van az olvtársnak, hogy ha valaki úgy dönt, hogy megfelel neki a duciság, akkor ne nyavalyogjon. Ha nyavalyog, az azt jelenti, hogy nem érzi jól magát ducin/kövéren, és akkor nyavalygás helyett inkább fogyjon le.

Mindenesetre az elhízás _egészségügyi_ következményeire fel kell hívni a figyelmet. Csak ne mossuk össze az esztétikai elvárásokkal. A telt (nem egyenlő kövér) ugyanis még lehet egészséges attól függetlenül, hogy nem trendi.

Thresher 2010.01.07. 14:44:05

@MTeddy:
Az állítolagos dagik később cukor- meg szívbajosak lesznek, és a kezelésük többnyire a te adódat fogják majd leszívni. Ennyi erővel minek kampányolunk a dohányzás, drog meg a pia ellen, mindenki úgy bassza el az életét ahogy akarja nem?

De ha a gyereked majd azt mondja hogy azért 150 kilós mert így érzi magát jól, akkor majd megnézném az arcod!

Ez a baj a társadalommal, képtelen hosszabb távon előre látni...

Spidermike 2010.01.07. 14:58:54

Zombieland megvan? Ott először valóban a dagikat harapták meg az élőhalottak, mert ők nem tudtak elmenekülni előlük. A főhős által felállított túlélési szabályzat első pontja is az volt, hogy "Cardio" :-)

VRbagoly 2010.01.07. 15:02:33

@Thresher: Nyugi, vannak olyan 150 kg-s emberek, akik normálisak és boldogok. És mi közöd van egy olyan ember életéhez, aki mondjuk üzemmérnök, napi 10 órát dolgozik, és a légynek sem árt? Persze, fogyjon le, mert rohadt tbcsaló, az nem zavar, hogy esetleg 2x annyit fizet be adóba, mint egy sovány.. a társadalmi szabadság azért tesz jót, mert amellett, hogy mindenki szabadon pusztíthatja magát, a képességeinek megfelelően szabadon hozzá is tehet a közöshöz, nem kell valaki másnak lennie, annak, amit a társadalom rákényszerít. Ha le akar fogyni, lefogy. Ha minden nap két marhát akar megenni, és van rá pénze, csinálja.

Szerintem egy bizonyos szint felett indokolatlan a bűntudatkeltés az emberekben. Jó, ha elmondják a reklámokban, hogy mi egészségtelen, de ez a sulykolás visszataszító. Bűnös vagy, na ná. Nézd meg, mennyien piálnak, és ezek nem csak az alkoholisták.. hány máj amortizálódik le pl. egy Szilveszter alatt. Szesztilalom kéne? Én személy szerint már a dohányosok boszorkányüldözését is túlzásnak érzem, jó, tény, hogy ne füstöljenek nyilvános helyen, legyen egy lyukuk, de ha nekik ez jó, ott nyugodtan csinálják. Mindenki szar szemét állat, aki motorozik (mert az veszélyes), depressziós (mert az betegségek kockázatával jár együtt), nem jár templomba (mert az erkölcstelen), nem nevel gyereket (mert az csak henyél, nem teremti meg a jövőnket).. legyél egyforma, élj a lehető legtovább hogy minden erőddel szolgálhasd a Nagy Testvért.

Még egyszer: nem az üzenettel van bajom, hanem a sulykolás, bűntudatkeltés módjával.

antiszociális exlúzer 2010.01.07. 15:07:21

@VRbagoly: Egyetértek.

Jut eszembe, az egészséges test feltétele a minőségi étel, ital.
És sajnos a minőségi alapanyag nem olcsó.
Úgyhogy a gyárimunkás elhízik, mert csak az olcsó szart tudja megfizetni.
Erre mi a fitneszguruk megoldása?

guerillero 2010.01.07. 15:25:34

Ez csak egy poén, de persze a dagadtak általában érzékenyebbek, főleg a dagadtságukkal kapcsolatban, hiszen ők is tudják, hogy ez tök gáz, meg hogy túl sokat zabálnak, és lusták egy kicsit felemelni a seggüket és hogy le kellene fogyniuk, ezért idegesíti őket, hogy ezt valaki még az orruk alá dörgöli.

Thresher 2010.01.07. 15:29:34

@VRbagoly:
Egy dagadt eszkimo Grönlandon engem se érdekel, de azok, akik velem élnek ugyanabban a társadalomban, nem közömbösek irányomban.

Tudom hogy mindenki annyit zabál amennyit akar, szíve-joga tényleg, csak te is tudod hogy nem a karácsonykor felcsússzant 5 kilóról van szó, hanem hogy konkrétan úgy nézki sokuk mint egy feltúrbozott Michelin figura.

És a mértéktelen zabálás azért nem áll meg az adóknál. A magas vérnyomástól meg nem hiszem hogy sokan boldogok, a sok depressziós/betegeskedő ember minden a társadalom számára csak nem előnyős.

A "mindenki szabadon pusztíthatja magát" elv szerintem nem valami okos dolog, elvileg majd én is felgyújthatok egy gumiabroncsot a tér közepén, lévén hogy szeretem az illatát.

Szóval ne számokkal és pénzel mérjük az egészséges embert/társadalmat, a 100% individualizmus meg csak a remetéknél müködik.

Spidermike 2010.01.07. 15:30:47

Én nem vagyok fitneszguru, de a szar alapanyagokból készült kaja nem csak a gyári melósra veszélyes, hanem mindenkire. Ugyanúgy nem egészséges 8-10-12 órát monitor előtt ülni, mint ugyanennyit csirkét fosztani futószalagnál, vagy betont keverni vagy más fizikai munkát végezni. Tehát a pontosabb megfogalmazás az lenne, hogy a szegény ember elhízik, mert csak az olcsó szart tudja megvenni. Ez pedig szerintem nem igaz. Bármennyi pénznél oda lehet figyelni arra, hogy mit eszik-iszik az ember! A szabadidő hasznos/sportos eltöltése már valóban jövedelem-függő.
VRbagollyal meg annyiban nem értek egyet, hogy az alapötletet piaci cégek erőltetik, saját pénzből, nem pedig adópénzből az állam. Ő pedig sulykolni fog, ha azt látja, hogy ez bejön, vagy váltani fog, ha azt látja, hogy ez nem működik. Az üzenetet pedig át kell vinni, vagyis motiválni kell az embereket. Erre pedig a régi jó módszerek a jutamazás és büntetés/bűntudatkeltés :-) Itt az utóbbival operálnak.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.07. 15:33:10

@Spidermike: Alátámasztom, 9 órát ülök a nyomi monitor előtt, már tök kocka vagyok, és nem a COD2 miatt. Viszont hajnali 6 tól minden nap a Sportusziban vagyok egy órát meló előtt, nem is vagyok dagi:) Ellenben az ufók elvihetnének, mert ezt a földet már nagyon unom.

tíz szálat egy huszasé' (törölt) 2010.01.07. 15:43:24

@lúzer_: "a gyárimunkás elhízik, mert csak az olcsó szart tudja megfizetni. Erre mi a fitneszguruk megoldása? "

ki kell adni egy fitnesz dvd-t. a sok huje megveszi es mindjart lesz penz minosegi kajara. :DDD

antiszociális exlúzer 2010.01.07. 15:44:38

@Spidermike: "Bármennyi pénznél oda lehet figyelni arra, hogy mit eszik-iszik az ember! "

Hát, nem tudom. Mert jól is kell lakni, ugye. Diákkoromban nekem is problémát okozott a kérdés - vagy jó minőségűt, de keveset (és akkor félig üres a gyomrom - nem lekicsinylendő dolog, pl. ha úgy megyek el edzeni, hogy nem ettem eleget, az ájulás környékez), vagy olcsóbb szart, de eleget.
Lehet, hogy csak én vagyok hülye, és mindenki más megtalálta a megoldást.

antiszociális exlúzer 2010.01.07. 15:49:18

@guerillero: Teljes joggal idegesek általában. Ugyanis az okoskodás indítéka nem a jóindulat, melynek álcázni szokták ("csak a te érdekedben mondom", cö-cö), hanem a kérkedés - "bezzeg én...!"
A folytonos basztatásnak nem az az eredménye, hogy jól lefogynak a dagik, hanem az, hogy még szarabbul érzik magukat.
Basztatást írok, mert az "orruk alá dörgölés" az. A tájékoztatás, figyelemfelhívás nem az. Az konstruktív dolog.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.07. 15:51:58

@lúzer_: Abszolúte igaz, jó kaja-drága, szar kaja-elérhető ár. Nem értem pl, hogy a barnacukor miért drágább, mint a finomított, amikor abból hiányzik a finomítási eljárás, ergo óccsóbbnak kellene lennie, ahogy a teljes kiőrlésű kenyérnek is, amivel szintén kevesebb a meló. Ez ugyanúgy lehúzási ipar mint Norbi ápdét.

Spidermike 2010.01.07. 15:52:05

@lúzer_: Nyilván vannak határok, azt is aláírom, hogy vannak olyan fizikai melók, ahol a fitnessz-sali és zsírszegény joghurt nem fedezi a szükséges energiát. Ha viszont a jó melósember 130 kiló és csülköspacalt eszik reggelire, az meg a másik véglet. A végén megint oda fogunk kilyukadni, hogy az ember mennyit hajlandó megtenni magáért, az egészségéért, mennyire tudja biztostani magának a "jó" életet, ezáltal hasznos lenni a családban, szűkebb környezetben, társadalomban. De ez megint nem az a téma, hogy vicces plakátot nyomtat egy konditerem, hanem messzebbre vezet.

Nagyvakond 2010.01.07. 16:02:14

Na, de a viccet félre téve: én nem értem a felháborodást: az ufók télleg-télleg dagikat esznek!

Na, de most nem?

De... de... hát neeeem?

Hát deee!

Nűnű 2010.01.07. 16:02:15

Én is kövér vagyok (legalábbis a saját mércém szerint). Sajnos alkati kérdés is, hogy ki mennyire hízékony és mennyire nem az, nem csak az elfogyasztott kaja és a mozgás kérdése. Tapasztalatból tudom, hogy amit néhány barátom fölzabált, én attól 110 kg lettem volna (így is 90 vagyok 170 centihez), meg ha sokat olvasol testépítő oldalakat, ahol rinyál a sok gebe, hogy nem tud hízni...
Le tudnék fogyni, ismerem az elméletét, ami röviden és tömören azt jelenti, hogy: örök életemre éhes maradok. Ennyi. Örülj neki, hogy a neked elegendő kajával te nem vagy kövér.

drkovax 2010.01.07. 16:03:16

Hogy is van ez ?

1. A hús, pláne a zsíros a fitneszesek szerint egészségtelen.
2. Az idegenek állítólag intelligensebbek mint mi.

Akkor miért nem SNorbi menüt esznek és ha már nem azt, akkor meg miért épp a zsírosat választják ??

shoviet 2010.01.07. 16:05:37

@Thresher: Hja, majd ha ezen elv alapjan kiszedik a sok hulye autost a kocsijabol, akik raadasul masoknak artanak, akkor majd lehet jonni ezzel a "dagadtak ugyis betegek lesznek" dumaval. Pl. egy varoslako elobb lesz beteg a szmogtol -a sok asztmas meg allergias gyerekrol nem is beszelve...
Tetszik erteni mire gondolok, ugye...?

VRbagoly 2010.01.07. 16:14:38

@Spidermike: Hmm. igazad van, ez egy üzleti vállalkozás saját célú reklámja.. nem vettem észre, hogy itt nem a prevencióról van szó, hanem egy magánvállalkozás piaci reklámjáról, mea maxima culpa.. ahogy a sampont és a durecellt is el kell adni, úgy a fitnessbérletet is.. és nyilván ez sem nagyobb agymosás, mint a danonejoghurt..

jogos, nem csak a társadalom hülyíti magát, hanem mindenki, akinek anyagi érdeke fűzödik hozzá.. de attól ez még veretes hülyeség.. jó kicsit kibeszélni itt a kommentekben, hogy miért az.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.07. 16:15:05

@lúzer_: aki picit is komolyan veszi a fitness-t, az egeszseget az nem cigizik. szerencsere egyre jobban terjed,h a cigi kinos. FB-n alakult dohanyzas elleni klubbnak napok alatt sok ezer tagja lett.

@Spidermike: kocogni szinte ingyen lehet. 1 cipo kell csak, az meg akciosan max. 5k huf

@Nűnű: ha dieta kozben szoba kerul az ehseg akkor valami nem klafa. Azt mondtad ismered a mechaniszmusta, ugyhogy nem kezdek pele a peldabeszedbe pulzusszamrol, vercukor szintrol.az elegendo kaja meg ugye megint ingerkuszob kerdese. szep lassan atlehet szokni kisebb adagra es idovel a kisebb adagtol is teljesen jol laksz

Spidermike 2010.01.07. 16:15:56

@shoviet: Szerintem érthető az érvelésed, de egy jó dolog elkezdéséhez, egy jó elv alkalmazásához egy bizonyos területen miért lehet ellenérv az, hogy azt máshol nem érvényesítik? Ha cigizik valaki, miért védekezik azzal, hogy a városi élet is ártalmas a tüdőre?

Thresher 2010.01.07. 16:23:18

@shoviet: Bármennyire hihetetlen, de az autóknál nem egyenesen következik a szmog! Ezer jármű is képes több szmogot csinálni, mint tízszer annyi... Mert ugye van olyan hogy városrendezés, meteorológia meg szocilógia.

Szóval értem én a példát, csak nem nem éppen erős...

hdk · http://hulladekok.blog.hu/ 2010.01.07. 16:35:55

Hát, borzongató valóban... Mármint az, hogy az átkozott politikai korrektség mindent megfertőz!

Arvedui 2010.01.07. 16:40:20

ZSÍR!!! :)))

Siiiiix · http://csaljunk.blog.hu 2010.01.07. 17:05:33

Jó reklám. Aki ilyenen megsértődik az meg egy hatalmas gyökér ennyi.

phaszfej 2010.01.07. 17:15:48

Aki dagadt, szégyelje magát! Utálom az összes lusta, dagadt gecit!

cynicalbitch 2010.01.07. 17:26:36

@Omyg: "Borzasztó, hogy valaki mindig kiakad..."

mint például ezzel a mondatoddal te is... :-D

fbal 2010.01.07. 17:30:09

Tényleg a kövéreket viszik először, ez miért újdonság.

cynicalbitch 2010.01.07. 17:37:07

@phaszfej: "Aki dagadt, szégyelje magát! Utálom az összes lusta, dagadt gecit!"

van egy kollégám, lusta, mint egy lajhárfalka. és sovány.

cynicalbitch 2010.01.07. 17:41:52

@fbal: "Tényleg a kövéreket viszik először, ez miért újdonság."

nem újdonság. te összepakoltál már? ;-)

antiszociális exlúzer 2010.01.07. 17:53:39

@phaszfej: Nomen est omen. Szerencséd van, mert valószínűleg nem fanyalodnak rád az ufókok.

CSÉ 2010.01.07. 17:54:03

Az idegeneknek jobban kellene vigyázniuk a koleszterinszintjukre. :)

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.07. 18:24:09

@cynicalbitch: lehet enni is lusta azert olyan sovany :)

bigthereal 2010.01.07. 18:46:00

a kövérség jellemhiba...

tessék lefogyni!

Astoria Fitness Blog · http://astoriafitness.blog.hu/ 2010.01.07. 19:22:33

Felül kell múlni az emberek ingerküszöbét - ezzel a reklámmal sikerült nekik.

Most már itt IS tudjuk, hogy egyáltalán van ez az angliai fitness-hálózat.

Ötletes, kicsit polgárpukkasztó, provokatív, de mindenképp célt ért a reklám - beszélnek róla, beszélnek róluk.

Kíváncsi lennék, hogy itthon mit szólnának egy hasonló reklámhoz :):):)

mldrv 2010.01.15. 18:55:44

@Nűnű: valóban van olyan h hízékonyság, de ritkábban, mint amennyiszer felhozzák. és még ott is leginkább az számít, hogy mennyit eszel (az, hogy mit, kevésbé). oké hogy a gebék szenvednek azon, h nem bírnak hízni, de valszeg szar az étvágyuk is, és ami nekik soknak tűnik, az másnak meg kevésnek tűnik.. :))

én régen voltam pár évig hízékony, ez nem kamu probléma volt, egy szer mellékhatása volt, de odafigyeltem, h ne egyek sokat, ezért 5kg-nál több sose volt rajtam, néha meg sikerült azt is lefogynom. így legalább tudom, mit jelent h fogyókúra. :)

aztán kijavítottam (tök véletlenül, mellékhatása volt vmi másnak) ezt a metabolizmus problémát. akkor eltűnt az 5kg - erőfeszítés nélkül. de lassan, nem 2 hét alatt.. :) így jobb is volt.

idővel pedig még könnyebb lettem pár kilóval, mert elromlott az étvágyam is kicsit, és ehhez hozzájárult, hogy pár évig a körülmények olyanok voltak, hogy meg kellett szoknom a napi 2x étkezést. (nem én kértem, így alakult!)

nos, először szar volt, de azóta tökéletesen elvagyok ennyivel. tehát tapasztalatom alapján nincs az, hogy "örök életre éhes maradok".

mostanában pedig találkoztam a gebeproblémával: elkezdtem sportolni, és többet kell ennem, hogy a mondjuk 1 óra alatt 600-700 vagy mennyi elégetett kalóriát pótoljam (igen, az egyik legkeményebb fajta állóképességi/kardioedzés).. hát igyekszem :))

ja, nem vagyok igazi gebe, nem vagyok anorexiás, nem szenvedek amenorrheában, a BMI indexem 18-at simán meghaladja, és megvannak a szükséges khm, formák azért. ;)

szóval azért mertem hozzászólni, mert sokféle oldalról láttam már a problémát, felülről és alulról is. :)

oh, és a reklámhoz annyit, hogy baromi idegesítő lehet, ha kipécézik azt a csoportot amihez tartozol. főleg ha már eleve rossz érzésed van a témával kapcsolatban.
a nem kövéreknek persze baromi vicces, csak az empátia néha túlteng bennem :)

mldrv 2010.01.15. 18:58:58

oh, még vmi, lehet másnak az 5kg kevésnek tűnik, de az én magasságomnál ez meglátszott - nem vagyok 190 de még 170 sem ;) és talán a nemem miatt is feltűnőbb. a 2kg is érezhető különbség, máris más nadrágméret kell.
természetesen nem állítom, hogy dagi voltam, de a közérzetet bizony rontotta. és ha nem figyelek, 20kg is lehetett volna :)

mldrv 2010.01.15. 19:02:33

@kitvalasztanal.hu: mi köze a pulzusmérésnek az étrendhez? ez tényleg érdekel.

mldrv 2010.01.15. 19:03:22

@cynicalbitch: mer lusta enni is.. :DD
süti beállítások módosítása