Reklámkampány 500 dollárból

Hihetetlen, hogy néha milyen ösztönző ereje lehet a visszafogott büdzsének egy reklámkampányban. Hiszen ilyenkor az ügynökség rá van kényszerülve, hogy a megszokottól eltérő megoldásokban gondolkozzon – ne csak a jó öreg ATL-ben – és valami újat alkosson. Szerencsére egy jó adag kreativitással, az internet erejével és egy kis nyitottsággal manapság már „fillérekből” össze lehet hozni egy figyelemreméltó és hatékony reklámot.
 
Pont ilyet készített az izraeli McCann Erickson is, amelynek mindössze 500 dollár állt a rendelkezésére megrendelőjétől, az Opticana látszerészettől. A cél: márka ismertég és forgalom növelése az izraeli boltokban.
 
A McCann szerencséjére legyen mondva, hogy az optikai termékek kommunikációja sok lehetőséget rejt magában, amiből a legkézenfekvőbb talán az, ha a rosszul látásra helyezzük a hangsúlyt. Így tettek ők is, majd lefoglalták Izrael legnépszerűbb domain neveinek félreütött változatát (pl. Msn.co.il helyett Nsn.co.il), így amikor az emberek véletlenül félreütötték a webcímeket, nem a jól megszokott „lap nem található” oldalra érkeztek, hanem az Opticana oldalára. Ott pedig nekik szegezték a kérdést: „Úgy értetted, hogy Msn.co.il? Talán meg kéne vizsgáltatnod a szemed!”
 
A meglepő microsite-on szerencsére nem csak tanácsokat, hanem kuponokat is osztogattak, melyek kinyomtatásával kedvezményesen vásárolhattak szemüveget az érdeklődők. A kampányt összefoglaló Youtube videó szerint néhány hónap leforgása alatt több száz érdeklődő kereste fel a honlapot, akik közül sokan szemüveget is vásároltak a boltban. Mi ez, ha nem happy end? Gratulálunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr742684798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oligan (törölt) 2009.12.10. 12:28:37

Beszarás jó! Mondjuk kíváncsi lettem volna, hogyan oldják meg ugyanennyiből pl. egy mosógép kommunikációját.

szigetlakó · http://fabos-net.ws/ 2009.12.12. 23:03:43

Nem lehetne átültetni Mo 2010 tavaszára?
süti beállítások módosítása