Táncold szebbé a környezeted

Vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor szembe kell néznie saját gyarlóságával, és meglátnia a mélyen búvó szörnyet. A szörnyet, akit korunk rohanó világa táplált, s amely lassan, de biztosan kiírtja a reményt, hogy törődjünk egymással ezen a bolygón – ahol nem csak a globális felmelegedés, az éhség és a járványok pusztítanak, hanem az emberekben lakozó közöny és szenvtelen viselkedés is.
 
Franciaország egyik legnagyobb telekommunikációs cége, az Orange megmutatta, hogyan lehet jóra ösztönözni és hatékonyan karitatív célokat támogatnia egy multinak. A Publicis Conseil ügynökség segítségével ugyanis olyan kampányt indítottak, amelyben a 15-24 éves korosztályt ösztönzik jócselekedetekre. Az „Orange RockCorps” projektnevet viselő kezdeményezésben lehetőséget adnak a fiataloknak, hogy változtassanak a környezetükön, amiért cserébe exkluzív koncertjegyeket kapnak.
 
A ötlet pofonegyszerű: a jólelkű jelentkezőknek 4 órán keresztül kell szociális munkát végezniük a lakhelyükhöz legközelebb eső Orange RockCorps partnernél, amiért cserébe koncertjegyeket kapnak egy fergeteges párizsi bulira. Az érdekesség a dologban, hogy a koncertre – ahol idén többek közt olyan előadok léptek fel, mint Busta Rhymes, David Guetta vagy Sefyu – sehol máshol nem lehetett jegyet kapni, így a rajongók kénytelenek voltak jót cselekedni. „A zene változtathat” – szól a szlogen a három spotban, ahol gothok, technosok és hip hopperek táncolják szebbé a környezetet.
 
Csak reménykedni lehet abban, hogy az eddigi 13 ezer jelentkező megtapasztalta, milyen fantasztikus érzés másoknak segíteni, s legközelebb talán már nem csak az ajándékért lesznek hajlandóak jót tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr362684739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.06. 20:27:04

ez nagyon tetszik!

döbbenetes, váratlan és meglepő.
tök jó,hogy minden stílushoz megtalálják a hozzá passzoló eszközt:)

valószinűtlen szituációk, de pont ettől lesz életszerűbb az egész.
tök jó!
süti beállítások módosítása