Síelj a budin!

Elég furcsa reklámfogásra szánta el magát a dobozos jegeskávékat áruló – Coca Cola égisze alá tartozó – Max Coffee. A cég Japánban számos síparadicsom vécéjét alakította át síugró pályává, hogy a dolgukat végző turisták akkor is élvezzék a havas tájat és az izgalmakat, mikor a retyón trónolnak. A helység oldalait jó minőségű fotókkal burkolták be, a padlóra pedig még egy sílécet is szereltek, szóval nem aprózták el a dolgot.
Sokatokban felmerülhet a kérdés, hogy reklám szempontjából mi értelme van ennek a budi-banzájnak és, hogy hol van az üzenet elásva. Nos, a második kérdésre van egyértelmű válasz: a vécépapír tartón. Kérlek, nézzétek el, hogy a japánról angolra, majd arról magyarra fordított verzió kissé döcögős lesz: „Súlyosan baró cucc, ami az igazi kávé szuper ízével és édességével megállíthatatlanná tesz. Íz-robbanás!” Ha az emberek netán mégsem értenék az üzenetet – amin nem lennék meglepődve – akkor a megadott URL címen többet is megtudhatnak a Max Coffee-ról.
Úgy gondolom, hogy kivitelezés szempontjából nagyon jóra sikerült ez az ambient akció, viszont sajnálom, hogy nem tudták jobban összekötni a termékkel. A semmitmondó hablatyolás helyett találhattak volna valami jobb mondandót. Én értem, hogy a kávé felpörget és kirobbanó íze van, de ha már egy élelmiszer terméket – ami ráadásul serkenti az anyagcserét – a vécén reklámozunk, sokkal ötletesebben kell megalkotni a kapcsot a látottakkal. Akinek van valamilyen ötlete, hogy miként, az nyugodtan írja meg! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr812684615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.03.12. 21:54:41

ki a fene ül rá a köztéri budira? :S

"a vécén reklámozunk, sokkal ötletesebben kell megalkotni a kapcsot a látottakkal" az Enviga-nak lehet jobban bejött volna mint Ördögh Nóra...

Hütte · http://hutte.blog.hu/2009/03/16/vece_sizoknek 2009.03.16. 00:01:02

Vécé sízőknek
Ez a hihetetlen dizájnú síugratós vécé egy japán kávézóban található. teljesen felesleges minden mellébeszélés, aki még nagyobban szeretné bogarászni a részletek, kattintson rá! (via: adrenalin)
süti beállítások módosítása