Anonim üzletemberek klubja

Manapság, mikor az autóipar enyhén szólva defektes állapotban van, a gyártók mindent megtesznek azért, hogy elcsábítsák azt a maroknyi vevőt, akikre még rá lehet tukmálni egy négykerekűt. A forgalom drasztikus csökkenését ellenhangsúlyozva, előtérbe kerülnek a különféle promóciók, melyek akár milliós engedményekkel, illetve hihetetlen kedvezményekkel várják a potenciális vásárlókat.
Mondanom sem kell, hogy ebben a hatalmas reklámdzsungelben kiemelten fontos szerepet játszik az egyedi, jól megkülönböztethető kommunikáció. Mint mostanában minden iparágban, itt is jelentős szerepe van az online promóciónak és reklámoknak, melyek – költséghatékony mivoltukból kifolyólag – az egyik legjobb módszer a vásárlók beetetésére és becserkészésére. De persze az olyan nagy márkák, mint például a Volkswagen, megengedhetik maguknak, hogy továbbra is a reklámok alfahímjét hívják a csatába, a televíziót.  
És most sincs ez másképp, hiszen a nagy német autógyár egy 4 részből álló reklámsorozattal támad Franciaországban, melyet az Agence.V. ügynökség készített számukra. Ennek ellenére azonban kis költségvetésű és igazából nem igényel semmilyen technikai csodát – melyet manapság minden autóreklámban látunk – szóval abszolúte válságkompatibilis.
A humoros reklámban – a válságra utalva – olyan sikertelen befektetőket mutatnak, akik kétes pénzügyi tranzakcióik miatt elég nagyot buktak, de még így sem tudnak leállni. A szenvedélybetegekhez hasonlóan egy terápiás kezelésen vesznek részt, ahol különféle módszerekkel próbálják meg leszoktatni őket a bizonytalan bizniszekről. „Amikor nehéz idők járnak, válaszd a biztos értékeket” – szól a szlogen, ami helyrebillenti a sztorit. 
Nekem alapvetően tetszik ez kampány, bár szerintem inkább egy pénzügyi intézethez volna való. Ha nem jelennének meg a spotok végén az akciós árú Volkswagen gépjárművek, tutira nem tudnám, hogy ez egy bank, biztosító, vagy más szolgáltatás reklámja. De ezt a kis szépséghibát leszámítva elmondhatjuk, hogy ennyi pénzből, ilyen figyelemfelkeltő és humoros spotokat mindig szívesen lát az ember. Reméljük a franciák is így gondolják majd! 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr612684594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.02.17. 18:51:21

¥ € $

Tetszik :-D
süti beállítások módosítása