Gyerekeket molesztálni vicces…

…vagy mégsem? A Whybin\TBWA Sydney most mégis humorral próbálja meg felhívni az emberek figyelmet arra, hogy Ausztráliában több mint kétmillió gyermek esik áldozatul a családon belüli erőszaknak vagy molesztálásnak. A spotban egy esküvői tósztot hallunk, melyen a drágalátos apuka vicceskedik afféle stand up comedy stílusban. Egy kis ízelítő az angolul kevésbé tudóknak: „Ma van a napja, hogy átadom Mellissát Tomnak. Nézzék el egy ilyen vénségnek, hogy szentimentális leszek, de ha ma Melissára nézek, eszembe jutnak azok az első szavak, melyet az első közösülésünk után mondtam: Ne mondd el anyának!”
És mindez úgy történik, mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mindenki nevet, jól érzi magát, nincs semmi bántódás. „Bár csak ilyen egyszerű lenne túltenni magunkat a molesztáláson” – szól a magyarázó szöveg, mely helyére teszi az ember fejében ezt a groteszk és kifacsart szituációt. A reklám egyébként az asca segélyszervezet számára készült, akiknél adományokkal lehet segíteni a múltjukban megtépázott és örökre megváltoztatott gyerekeken.
Az utóbbi időben a civilszervezetek és minisztériumok sorra jönnek rá, hogy humorral könnyebben hatolnak át az emberek szemellenzőjén, még akkor is, ha az adott téma vagy cél egyáltalán nem vicces. Nálunk is láthattatok kokain, rák, dohányzás és ittas vezetés elleni reklámokat, melyekben a humor volt a fő alkotóelem. De visszatérve erre a reklámra: még ha meg is nevetteti a célcsoportot, valószínűnek tartom, hogy a már molesztált gyerekekből nem fog vidám érzelmeket előcsalogatni. Bár a cél nemes, mégsem lennék meglepődve, ha sokakból felháborodást váltana ki. Ti, hogy gondoljátok? 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr452684583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.02.09. 11:34:50

Elég durva ez a spot. :S
Szerintem vannak alkalmak – melyeket ad-renenalin is említett – amikor még belefér a humor, de szerintem ez nem ilyen. Félrement.

Exo · http://addict.blog.hu/ 2009.02.09. 14:40:38

Nekem meg nagyon tetszik, jól nyomja a fater a szöveget. :D
Az persze más kérdés, hogy ha velem történt volna ilyen akkor én sem mosolyognék rajta, sőt....
süti beállítások módosítása