Hogyan öljünk meg egy jó ötletet?

Egy jó reklám kitalálása valódi szülői feladat. A kreatívnak alapvető szabályokat kell követnie, hogy fel tudja nevelni a termékét, szolgáltatását és az ötletét. Tapasztalatból mondom, hogy az utóbbi talán még nehezebb, mint az első kettő, hiszen a NAGY ötlet keresztülrugdalása a belső hierarchián és az ügyfeleken, legalább akkora feladat, mint megértetni a fogyasztókkal a termék előnyeit.
Miután az újszülött kis ötletkezdemény túléli a saját szűrőnket, elkezd cseperedni, és szembetalálja magát a kamaszkor kihívásaival. Mindenben megkérdőjelezik, próbálnak rávilágítani a hibáira, kioktatják. Nem mindegy, hogyan öltöztetjük fel és milyen módon mutatjuk be a többieknek, hiszen ha a külcsín nem megfelelő, könnyedén elvérezhet. És ha az ügynökségen belül még túl is éli ezeket a kritikus pillanatokat, koránt sincsen biztonságban. Elhagyja az otthonát, hogy kimenjen a nagyvilágba, és meg sem áll egészen az ügyfél kapujáig. Itt udvariasan megpróbál bekéreckedni, ha nem engedik, akkor pedig elkezd dörömbölni. A házigazda – kedvétől függően – beengedi, szemügyre veszi, kritizálja vagy átöltözteti. Ekkor az ötlet a tükörbe nézve már nem ugyanazt látja, mint korábban, érzi, hogy valami megváltozott rajta. De még nem bánja, hiszen bent van a házban, van még esélye a sikerre. De ekkor jön a rokonság, akik mosollyal a szájukon, de tőrrel a hátuk mögött, megvizslatják, csak arra várva, hogy elvágják szegény pára torkát. Bökdösik, piszkálják, teljesen megváltoztatják, az ötlet meg nem tehet mást, csak hagyja magát. Hiszen már majdnem ott van a világ kapujában, érzi a fogyasztókat a markában. De ekkor hirtelen vérben fagyva elterül, elvetik, mert túl sokba kerül....
Lehet kissé belemerültem a történetembe, de az alant lévő print eléggé magával ragadott. Ezen kívül még rengeteg mód van arra, hogy kinyírjunk egy reklámot. Látjátok? :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr122684532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lessknownJFK 2008.12.16. 16:50:56

Nice... :-)

Jackson Sámuel 2008.12.28. 14:38:54

A "client's feedback"-nél konkrétan leestem a székről :D

Amúgy ez a szülős párhuzam nagyon tetszett, gratula a írójának!
süti beállítások módosítása