KFC: emlék vödör

Az egyik legnépszerűbb pizzéria után újabb gyorsétteremlánc szállt be a kreatív innovációs versenybe: a Pizza Hut projektoros pizzás dobozait követően a KFC most fényképnyomtatós vödrökben kínálja csirkeszárnyait. A bluetooth nyomtatóval szeretnének plusz élményt csempészni a közösségi falatozásba. Az ötlet azonban sok negatív kommentet kapott; míg a Pizza Hut ötletét valóban újítónak találták a szakmai folyóiratok, addig a kritikusok szerint a KFC egy sima nyomtatóval szúrja ki a közönség szemét "kreatív innováció" címén. A printerek kora eleve leáldozóban van ugyanis, ma már a projektorok, a képernyők a menők, a nyomtatott papírképekre pedig senki nem kíváncsi. Ti mit gondoltok erről?

kfc-chicken-bucket-bluetooth-printer_png.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr157676258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick Leeson 2015.08.03. 19:45:46

Mondjuk ezt most nem teljesen értem... Vesznek egy doboz csirkét, és abban van egy bluetooth nyomtató (nyilván kevés festékkel)? Hát mit mondjak, szerintem nem rossz ötlet. A papír képekkel tényleg nem lehet már a jövőbe lavírozni. De itt másról van szó. Egy buli előtt, vagy után, pár vicces kép. Amit egyáltalán nem fölösleges papíron kinyomtatni. Ugyanis falra, fali újságra, asztali képnek még mindig csak papír képet lehet (a digi képkeret nem igazán akar terjedni, és drága is) kirakni. Ha még télen ott lesz a kép, biztosan örömmel gondol majd vissza a nyári bulira, aki kitesz egy ilyen képet...

A Pizza Hut ötletre azért kíváncsi lennék a gyakorlatban mennyire tökéletes a működése... lehet-e épkézláb élességű, nem mozgó, elcsúszó, képet csinálni. És akkor még mindig ott a hang... A dobozban szól a telefon hangja? Hát azt 1-2 méterről már senki nem fogja hallani. A minőségről ne is beszéljünk.

Az viszont tény, hogy ezekbe a vödrökbe, és dobozokba, elég nagy potenciál van még... ahogy fejlődik a világ. Csak egy kis kreativitás kell a marketingesek részéről...

Zsíros Bödön 2015.08.03. 21:46:38

Kreatív és vicces,,emellett hihetetlen pazarlás és az előállítása biztos nem kis kár ahhoz képest, hogy eldobod.

brlv24 2015.08.03. 23:41:14

A marketingesek nagyon el vannak szállva az on-line-tól (facebook, google, képernyő), de megfeledkeznek a printről. Pedig rosszul teszik, ki kell mérni..:)

HgGina 2015.08.03. 23:45:42

500 éve mondják, hogy a nyomtatott papír leáldozóban van. Az indok, hogy drága, nehézkes, lassú, kényelmetlen, stb.
Jót röhögtem, kösz.

Larry Silverstein 2015.08.04. 03:52:09

Lehet hogy nem tartozik a témához, de a KFC kajája moslék kaja. Akkor is ha lefotózhatom.

Jó vicc amikor a főzni 70-80 éve elfelejtett amerikai háziasszonyok kedvencét idetolják a gasztrokultúrális világ-szívcsakrába..:))

Dezső Németh 2015.08.04. 10:11:36

@HgGina: "...Az első nyomtatott könyv a Gutenberg Biblia sokak szerint 1452. szeptember 30-án készült el, de a kutatások ezt nem igazolták. Valószínű, hogy 1452–1454 körül készülhetett el Mainzban. ..."
Ha jól értelmezem, a könyvnyomtatás úgy 61-63 évig virágzott, azóta hanyatlik.... Nem vagy Te túlképzett ?...

HgGina 2015.08.04. 13:42:34

@Dezső Németh: láthatóan tudod kezelni a netet, ha ezt kikerested. De a szövegértés nem erősséged, arra azért még gyúrj egy kicsit! A viccet meg nyilván szereted, csak nem érted.
Ha minimális nyomdaipari képzettséged lenne, akkor tudnád, hogy az akkori könyvre "elkészült" kifejezést írni bődületes sületlenség.
1200 oldalt két kötetben, keménytáblával, darabonként kb. 40 kilóval számolva nem így megy.
És persze, ha már kikerested, odaírhattad volna, hogy a 3-féle Biblia közül melyikre gondolsz.

Dezső Németh 2015.08.04. 16:02:43

Általános iskolai tanulmányaimat Sárváron végeztem, és még utána is laktam ott egy darabig, olvasni meg mindenféle marhaságot olvastam másodikos korom óta, ami betű volt, így hamar találkoztam ( Erdősi ) Szilveszter János nevével, az általa 1536-ban alapított könyvnyomtató műhelyben nyomtatott első magyar nyelvű könyv – az általa magyarra fordított Újtestamentum – fordítójával. Minden nap ott mentem el azon ház mellett, ahol az emléktáblája állt… Két sarokra volt tőlünk, és abban az irányban volt, amerre az iskolába kellett menni…
Gutenberg bibliáival foglalkozó szöveget úgy három hete olvastam, úgy a biblia súlyának, mint a nyomtatás viszontagságainak leírásával, beleértve a „nyomdász” tönkremenetelét, és az újabb nyomtatás kezdetét, meg még az ahhoz kapott kölcsönt is… Mondtam, hogy mindenféle marhaságot olvastam, ami bötű…
„…Ha minimális nyomdaipari képzettséged lenne, akkor tudnád, hogy az akkori könyvre "elkészült" kifejezést írni bődületes sületlenség…”
EZ a megfogalmazás a forrásműben szerepelt, a „…bődületes sületlenség…” az „eredeti” mű szerzőjét illeti…
Mondom és, hogy túlképzett vagy…
süti beállítások módosítása