Brüsszelből: "Hát persze, hogy nincs terrortámadás..."

A párizsi terrortámadások talán sokakban elültették a magját annak a gondolatnak, hogy egy olyan világban élünk, amelyben bárhol bárki bármikor meghalhat, mert eltalálja egy bomba. Alaposabban meggondoljuk utazási terveinket is manapság. Brüsszel is a turisták által került úticélok listáját gazdagítja, ezért a brüsszeli turizmus újbóli fellendítésére jött egy ötlet: a 'hívd fel Brüsszelt' kampány, ahol közvetlenül kitelefonálhatunk, a kagylót pedig ottani lakosok veszik fel, és azonnal tájékoztatnak, biztonságos-e (igen) a környék... Egyébként megjelent egy jó cikk azoknak a megnyugtatására, akik nem mernek utazni, ezt is ajánljuk a témához kapcsolódóan, mert jó...

screen-shot-2016-01-31-at-12_42_27-640x340.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr468373620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Velemenyem szerint.... 2016.02.09. 22:46:38

Azért vicces volt a sok otthoni hülyítést olvasni. Világvége meg pánik. Vicces volt, amikor egy brüsszeli bárban olvastam a hazai híreket hogy állítólag épp kijárási tilalom van. AZ éttermek viszont mind nyitva és ülnek is bennük.

Az egyetlen amiben lereagálták a belgák, az az volt hogy nem mentek be dolgozni :)

Meg persze azért impozáns volt, hogy kirendelték a katonaságot minden sarokra. De ami feltűnő volt az inkább a nyugalom. A szokásos traktoros agronómusfelvonulás vagy egy keményebb szakszervezeti sztrájk lényegesen több kellemetlensgéggel járt...

Amit viszont nem értek az az hogy minek menne az ember városnézésre Brüsszelbe. Ahogy Frankfurtba, vagy MIlanóba, úgy Brüsszelbe sem mennék városnézésre. Vannak sokkal jobb városok a környéken...

Pupu Blogja 2016.02.10. 10:11:22

@Velemenyem szerint....:
Azért a milánói dóm, vagy a Scala megér egy kanyart . véleményem szerint...
:)

Velemenyem szerint.... 2016.02.13. 19:31:54

Hja, meg a Galleria, meg egy séta a Sforzescoig, esetleg a Via Berara meg a esetleg a Naviglio. De ez kb 4-5 dolgo ami egy nap alatt letudható.

Nem azt mondtam hogy MIlánó ronda város, ahogy Brüsszelnek is vannak egész helyes részei. Csak mondjuk kapásból tudnék mondani egy tucat jobb kisvárost Észak-Olaszországban, ahol a tízed akkora területen több élmény vár.

Ugyanez igaz Brüsszelre is, Ghent, Brugge vagy a legtöbb flamand város jobb turisztikai célpont. Strasbourgról nem is beszélve. Brüsszel érdekes és egyedi de nem különösebben szép. Biztos nem utaznék oda azért hogy megcsodáljam.
süti beállítások módosítása