Hajléktalanoknak önéletrajz?

Situation Stockholm: a svéd Fedél Nélkül magazin a hajléktalanok élettörténetét önéletrajz formába öntötte, és plakátokon mutatta be. Így segítve, hogy a városlakók egy lépéssel közelebb kerüljenek a lapot árusító homelessekhez, és segítsék őket a hosszú téli hónapok alatt... A kampány hatására 50%-kal nőtt az eladás, így abszolút sikernek lehet elkönyvelni az elgondolkodtató sorozatot.

Situation-Stockholm-Magazine-CV4.jpg
Situation-Stockholm-Magazine-CV1.jpg
Situation-Stockholm-Magazine-CV3.jpgSituation-Stockholm-Magazine-CV5.jpg

Situation-Stockholm-Magazine-CV2.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr875673440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolomparrodrigo 2013.12.03. 19:05:26

Tanulság: ne igyon meg ne drogozzon, még ha svéd, akkor se. Ennyi.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2013.12.03. 19:50:39

Azt hittem a címből, hogy a hajléktalanoknak felajánlott állásokon mérik a sikert...

Éhes_ló 2013.12.03. 20:27:13

Nem kell közel kerülni hozzájuk, mert semmi közöm hozzájuk.
Magukért felelős, önálló, jogokkal és kötelességekkel rendelkező emberek, akárcsak én és versenyben vagyunk az erőforrásokért, javakért.
Ők alulmaradtak, mert hibáztak, nem is kevésszer és nem is akár hogyan, ha ilyen helyzetbe kerültek.
Önmagukról kell gondoskodniuk és azokat a társadalmi ellátórendszereket kell használniuk, amiket az adóinkból fizetnek nekik, akik a társadalom szociális hálójának alján kapaszkodva élősködnek a többi emberen.
Itthon és a svédeknél is.

Nem az én felelősségem, nem az én gondom az ő sorsuk és nem is akarom, hogy azzá legyen és azzá tegye bárki.
És nem, nincs lelkiismeret furdalásom és a világ minden gondját-baját másokra hagyom, mert a sajátom nekem bőven elég.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.12.03. 21:34:17

Már láttam ezeket a reklámokat, ma is pont a kezembe akadt egy egy magazinban. Hogyaszongya "Problémái lettek a lógással" (iskolás évek). Mi az, hogy "problémái lettek a lógással"? A lógás elkapta a folyosón és magával kényszerítette a csocsóterembe? Vagy hogy? Aztán ivászat, hajléktalanság, stb, stb. Majd: kapott szociális lakást, magához tért, kijózanodott. Majd: "Elvesztette a lakását." Önkormányzati lakást Svédországban az veszít el, aki nem fizeti a lakbért (segélyt kap annyit, hogy bőven beleférjen), vagy annyit randalírozik, hogy rendőrt kell hívni. Magyarul: ebaxta a második, hatalmas esélyt, amelyre a korábbi évek tükrében úgy kellett volna vigyáznia, mint a szeme fénye.
Inkább cikik ezek az önéletrajzok, mert mindegyikről az ordít, hogy a gazdájuk két kézzel, sorozatosan dobta el magától az esélyeket. Engem nem ösztönöz az adakozásra.
süti beállítások módosítása