NiQuitin - Leszoktató DM

A dohányzás egy börtön - gondolkodik a NiQuitin. A börtönből bizony ki kell szabadulni, várva várt szabadulásunkig folyamatosan számolgatva a napokat. A méretes DM tartalma egy cigi-naptár és egy fekete toll. Utóbbi segítségével folyamatosan letörölhetünk egyet a naptárra rajzolt cigikből, nyugalommal nyugtázva, hogy egy újabb nap telt el dohányzásmentesen. A kedves leszokni vágyó jutalma a "kúra" végén egy üres naptár, amelyre nézve büszkén tekinthet végig a bagómentes időszakon...

BOARD_NIQUITIN_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr485019863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hentes pékné módra 2013.01.15. 23:45:17

de meg is lehet fordítani, minden el nem szívott cigi után mikor megkívánná, húz egy strigulát, majd a végén büszkén szörnyülködhet mennyit nem szívott el. És ehhez speckó felszerelés sem kell :)

Elijah_Baley 2013.01.16. 08:31:24

én csak arra vok kíváncsi, volt-e már olyan eset a világtörténelemeben, amikor valaki ilyen nikotinragacs segítségével szokott le a cigiről :)

SemBoga 2013.01.16. 08:51:38

@De gustibusaut bene, aut nihil: a leszokás akaraterőből történik, de a fizikai elvonás tünetein segítenek ezek a cuccok - persze, ezt így kimondva nehezebb a dolog, de ha hisznek benne, akkor könnyebb, mert elkezdeni nehéz, az első 3 nap a legkeményebb, utána már könnye(bbe)n megy

amúgy szerintem a gépen számolós progi is jó, amiben beállítod hány szálat szívsz egy nap, mennyibe kerül egy doboz, meg mikor kezdted a cigizés elhagyását - és szépen számolja, mennyi idő telt el, mennyi pénzt spóroltál, illetve mennyivel hosszabbodott az életed az el nem szívott cigik miatt

Elijah_Baley 2013.01.16. 10:03:10

@SemBoga: azt tom, ez amarketing. a pszichikai függőség sokkal rosszabb mint a kémiai, a nikotinelvonáson túl vagy pár hét, vagy max egy hónap után, a másik meg sok ideig tart.
nagyjából egy életen át, és nincs rá ragtapasz :)

grizzancs 2013.01.16. 10:31:39

igen, nikotinragacs segitsegevel egyszer a napi 1 dobozrol 3 het alatt leszoktam (a 3 het alatt csak ragacs, kozepes, majd utolso het kicsi). 1 evre. Jo meg Allen Carr - Easyway to quit smoking (van magyarul is), azzal is le lehet, tartosabb, es olcsobb (az a pszhicikai reszet fogja meg)

TheRminator 2013.01.16. 10:43:53

@De gustibusaut bene, aut nihil: Én kb 7 éve szoktam le a dohányzásról ilyen tapasszal. Az eleje nehéz volt, de sikerült. Nagyon egyszerű a recept: El kell kezdeni, és arra az egy szálra nem szabad rágyújtani, ami a visszaszokáshoz vezet. Én azóta nem dohányzom, egyetlen szál cigit sem szívtam el. És sokkal jobb így.

nemecsek ernő áruló 2013.01.16. 14:18:18

@De gustibusaut bene, aut nihil: A büdös életben soha. Egytlen biztos módja van a leszokásnak: ne gyújts rá! Az ilyen szarok csak elnyújtják és fenntartják a függőséget, semmi másra nem jók.

Sadist 2013.01.16. 14:35:05

Az akaratgyenge embereken semmi nem segít, se a tapasz, se egy ilyen naptár. Akaratgyenge emberből meg rengeteg van (~90%), először azt kellene valahogy kezelni.
süti beállítások módosítása