Legjobb barátunk, a Google

Mit fogunk keresni 2013-ban? Még nem tudjuk - mondhatjuk. Mi lenne, ha "valaki" mégis megmondaná, akár jóval előre? A Google újonnan kinevezett mérnök-igazgatója, Ray Kurzweil (igen, az a Kurzweil) úgy véli, hogy néhány éven belül már az előtt választ kaphatunk kérdéseinkre, mielőtt azokat feltennénk. A keresés jövője nem pusztán a válasz megadása gépek számára érthető módon feltett kérdéseinkre, hanem annak a kiderítése, mit és miért keresünk, vagyis motivációink megértése - derül ki a TechCrunch cikkéből. Nekünk minden esetre Asimov sorai jutnak eszünkbe: "Az a tudomány, amit meg lehet különböztetni a varázslattól, még bizonyosan nem elég fejlett".

Matrix.jpg


Ha már a jövőt kutatjuk: az idei CES is tartogat meglepetéseket, mint például a Lenovo új, 27 inches (!) IdeaCentre Horizonja, amelyről a Cneten olvashattunk. A készülék lenyűgöző méretein kívül a saját fejlesztésű, több felhasználót támogató Aura felületének köszönhetően is kiemelkedik a tömegből, új szintre emelve nem csak a táblagép fogalmát, de a társasjátékok lehetőségeit is a wifi kapcsolattal rendelkező joystickokkal és digitális dobókockákkal.

A TheDrum is a közeli jövőt kutatja a 4Ps Marketinggel karöltve, megpróbálják előre jelezni, milyen trendek várhatók a keresőmarketingben, a szociális médiában és  a digitális technológiában. Tapasztalatainkat mi inkább így összegeznénk: készülj az elképzelhetetlenre.

A Mashable jóval kisebb keresztmetszetét elemzi a piacnak: a Microsoft ez évi terveire próbál fényt deríteni. Tény, hogy a Windows 8 startja megfelelt a sikeresebb szériáknál megszokottnak, vagyis legalább annyian kedvelik, mint ahányan utálják. A Windows Mobile vereségét is már több fórumon tárgyalják, ahogy az XBox szériák sikerét is.

Végezetül az AdAge cikkét emelnénk ki, amelyből megtudhatjuk, miért kell másként tekintenünk az internetes videókra, mint korábban.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr15002906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása