Touchscreen lesz az egész világ

Az asztali számítógépeknek egészen addig biztosítva van a jövőjük, ameddig nem készül el a kihajthatós monitor és billentyűzet, mert senki sem szeretne bonyolultabb műveleteket végezni egy apró képernyőn - mondta még 2007-ben Bill Gates egy Steve Jobsszal közös beszélgetésen. Nos, a jövő már itt kopogtat az ajtón: bár még csak prototípus, a Carnegie Mellon Egyetem egyik doktorandusza, Chris Harrison, egy lépéssel továbbgondolta az érintőképernyőt.

Az egyelőre elég nagyméretű, vállra applikálható szerkezet, amelyet OmniTouch-nak nevezett el készítője, bármilyen felületre ki tud vetíteni kezelőfelületet, a beépített, mélységérzékelős kamera pedig érzékeli, mit csinál a júzer a kezeivel. A technológiát a Microsoft színeiben mutatták be egy kaliforniai konferencián, és bár a technológia még eléggé nagy darab és szögletes, nem nehéz elképzelni, hogy akár pár éven belül le tud csökkeni a mérete annyira, hogy bele lehessen szuszakolni egy mobiltelefonba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr143317176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allasvarazs · http://www.allasvarazs.info 2011.10.21. 01:37:31

Mobiltelefonhoz tényleg praktikus lehet, de azért nem szeretnék ilyen felületen egész nap dolgozni :)

Ékszíj 2011.10.21. 10:00:52

nekem nagyon bejön!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.10.21. 17:31:29

Lehet, hogy a telefon idővel csak egy sima képernyő lesz, nem is érintős, ami csak arra kell, hogy lásd az eredményt, és minden irányítást külső felületre vetítve fogunk csinálni. Elvégre minek foglalni gombokkal, meg képernyő billentyűzettel a helyet azon a kis képernyőn, ha a gombok lehetnek a kezeden/lábadon is kivetítve?

Kis ember 2011.10.21. 18:02:02

@spontan:

Sőt, minek képernyő, ha azt is ki lehet vetíteni? :)

spontan · http://erdekessegek.info 2011.10.21. 18:13:46

@Kis ember: az azért nem lenne az igazi, mert nem mindenhol van rá megfelelő felület.

A metrón ülve pl. a gombokat ki tudom vetíteni a tenyeremre, vagy a karomra, de a képet ott nézni, szöveget olvasni, már nem lenne túl jó minőségű.

Trucka · http://tutinoti.blog.hu 2011.10.23. 20:58:44

@spontan: Ha tömeg van a metrón, akkor az előtted álló hátát is nyomkodhatod :)
süti beállítások módosítása