A suszter szép cipője

Hogyan csináljunk konferenciát? Nyilván kellenek előadók, tematika, helyszín, időpont... ja, és résztvevők. Az, hogy hogyan hirdetjük meg a konferenciánkat, döntő lehet - pláne akkor, ha mi magunk is a reklámról szeretnénk beszélni. Ötletek, megközelítések Magyarországról.

 

Végy egy Facebook-oldalt!

Lerágott csont, hogy minden megbeszélés ezzel a mondattal kezdődik, de tény: a konferencia előtti buzz kialakítására tökéletesen alkalmas a közösségi oldal, hiszen párbeszédbe elegyedhetünk a programról, adhatunk extra tartalmakat, feleslegesen bejelöltethetjük emberekkel, hogy ott lesznek - a viccet félretéve, tényleg ez adja a legjobb kapcsolatot a konferencia leendő résztvevőivel.

Média Hungary (kicsivel több mint 900 rajongós) Facebook-oldalán például kérdésekkel, előzetesekkel hevítette a jónépet, utólag pedig videókban köszönt vissza a konferencia tartalma.

 

Saját arculat

Bár nem hagyományos konferencia, inkább egyfajta közönségesemény, de mindenképpen meg szeretnénk említeni a Reklámzabálók Éjszakáját (több mint 6700 lájkolóval), aminek imádnivalóan sikerült a 2006-os (igen, de rég is volt...) arculata, Pajkos Józsefestül, élmunkásostul. A jelenlegi arculat jóval letisztultabb, ökotudatosabb, sportosabb - pont, mint az esemény fő témavonulata.

 

Teaser-kampány

Na ez az, amire általában már nem jut idő a konferenciák esetében: üdítő példa az idei BrandFestival (1300), ahol az előmelegítő plakátokhoz ráadásul játék is társul, hiszen verseny keretében hamarosan bárki elkészítheti a sorozat negyedik részét.

Milyen egyéb jó ötletekkel találkoztatok a konferenciák kommunikációjában? Voltak évek, amikor valaki nagyon eltalálta, vagy vaktában lövöldöznek? Úgyis csak a szakmának szól az összes? Komment!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr302934619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2011.05.30. 13:17:08

Azt hiszem jobb, ha nem mondok semmit. Mindenkinek jobb lesz így...
süti beállítások módosítása