Pokolra jutnak az új-zélandiak

Legalábbis ezek után biztosan: nem először flörtöl a blaszfémiával öncélúan az új-zélandi Hell Pizza óriásplakát-kampánya. Volt már hitleres, Bush és 666 tematika, a legújabb szlogen pedig, amit kitaláltak, biztosan a pokolra juttatja a kreatívokat és a pizzázó tulajdonosait: "[akció]limitált ideig, kicsit úgy, mint Jézus". Mi folyik Új-Zélandon?

 

A stílusosan Húsvétra időzített kampány fókusza az akció, melynek keretén belül két pentagrammos (!!!) bucikat kapunk 40 dollár feletti vásárlásunkhoz. A megvalósítás egy tradicionális étel, a hot cross bun (húsvéti keresztes buci) kifigurázása és sátáni kacaj kíséretében mondhatnánk, hogy pokoli jó ajánlat, de inkább elszégyelljük magunkat a rossz szóviccek miatt. Az étteremlánc tulajdonosa mindenesetre továbbviszi a poént, mondván, jövőre is visszahozza a szentségtörő bucit, hiszen „mindenki azt mondja, egyszer Jézus is visszajön”.

 

Hogy nem csak a vallást nem tisztelik, de semmi mást sem, arra bizonyítékul szolgálnak a Hell Pizza előző plakátjai Hitlerre, Bush homlokára írt 666-tal, van itt minden, ami szem-szájnak ingere. Általában nem vagyunk a sokkoló kampányok ellen, és talán még a keresztényeken való viccelődést is meg lehet magyarázni az étterem nevével, de azért mégis: Hitlert használni egy pizzareklámhoz enyhén erős.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr522822825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gukker 2011.04.13. 14:34:59

"[akció]limitált ideig, kicsit úgy, mint Jézus"
Nem kéne leragadni a bit szó első szótári jelentésén.
Van ott még más is.

szkeptikus_ · http://twitter.com/szkeptikus_ 2011.04.13. 15:09:14

Szeretem ha csöccsel provokálnak, elviselem, ha erőszakkal provokálnak, de ez fos. Nem minden jó, ami ötletes vagy egyedi. Szerintem ez egy árnyékra vetődés. Lesz ismertség, az biztos, de geci módon.

marcee 2011.04.13. 15:23:15

Húsvét környékén szeretik csak igazán provokálni a keresztényeket.
<off> Gondolom most is jönnek majd az áltudományos csatornákon az idevágó tényfeltáró "dokumentum" filmek. <off>
Hányok ettől!

dr. HáziMacska 2011.04.13. 15:28:59

Bezzeg, a korán égetéshaz nyuszik...

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2011.04.13. 16:02:46

@Gukker: kíváncsian várjuk, hogy fordítanád le magyarra a szójátékot magyarázkodás nélkül :)

mopac 2011.04.13. 17:42:06

Nem is értem ezek a srácok miért nem inkább a muszlimokkal viccelődnek? Ja, mert hogy ennél sokkal gyengébb fricskák miatt a "béke vallásának" követői netán felgyújtanának pár nagykövetséget, legyilkolnának pár kéznél lévő kiwit-t, vagy hivatalos dzsihadot hirdetnének a kampány kiagyalói ellen? Reakció a Mohamed karikatúrákra, valaki?

A vallások ellen gúnyolódással semmi gond, de szeretném (és még sokan mások is) ha ebből a szempontból mindenki következetes lenne. Terüljön terítékre minden vallás, mert csak a keresztényeket baszogatni nekem kicsit egyoldalúnak tűnik. Csak azzal csúfolodni, aki hagyja magát, az meg különösen gáz.
süti beállítások módosítása