A Twitter megváltja a világot?

Ötödik születésnapját ünnepli a Twitter, ezért mindenki örömére videót és oldalt hoztak létre Discover Twitter néven. A kisfilmben szerepel többek között Snoop Dogg, Serena Williams, Juanes, az olasz űrhajós Paolo Nespoli egyenesen az űrállomásról, Hillary Clinton, Piers Morgan és még sok más híres és nagy ember, természetesen mindenki élteti a Twittert, felsorolva annak előnyeit és... előnyeit.

A honlapon ugyanezeket az embereket nézhetjük meg felsorolás-szerűen, valamint egy kattintással a követőjükké válhatunk, de ezen kívül az aloldal csak egy tematikus listát kínál, amelynek bármilyen elemére kattintva felugrik a belépés ablak.

 

A Twitter blogján az egyik alapító, Biz Stone emlékezik vissza a régi szép időkre, és azt írja: „Az emberek, akik a Twittert használják, azért teszik különlegessé, mert bármire is vagyunk kíváncsiak, valaki biztos twittel róla”.

 

A születésnapos az elmúlt öt évben stabilan tartotta magát: bár az eminens tanuló mindenképpen a Facebook, a Twitter a maga több mint 190 millió felhasználójával és napi több mint 65 millió üzenetével erős versenyző közösségi téren. Minden bizonnyal sokak életét megváltoztatta a szolgáltatás, hogy mennyire, az kiderül az öt év legfontosabb tweetjei válogatásból, itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr552764388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.23. 11:57:58

Én azt nem értem, hogy miért erőltetik ezt a 140 karakteres limitet. Nyugodtan fel lehetne oldani, és ha az SMS a probléma, akkor a szerver elküldés előtt felvagdalhatja 140 karakteres részekre automatikusan.

A twitter sikere abban rejlik, hogy rendkívül egyszerű használni, ezért a hírességek és a kevésbé értő emberek is tudják használni. A 140 karakteres limitnek nincs sok köze a sikerhez.

KenSentMe 2011.03.23. 12:06:21

@spontan: Szerintem annyi köze van a sikerhez, hogy a 140 karakter kizárja a grafománokat és a süket dumát, dumát, dumát.. Kosztolányinak is van egy novellája, amiben részletesen kifejti, hogy szerinte mennyivel jobb stílusban írnak az emberek pl. táviratot, mint hosszabb levelet.. rákényszerít, hogy átgondold a mondanivalód és csak a lényegét írd le, különben kedélyesen dumálgatnál, és a másiknak kellene kihámozni a mondanivalód lényegét..

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.23. 12:12:16

@VRbagoly: miért kényszerítene rá? Aki hosszabban akar írni, az általában több üzenetben írja meg a mondandóját, ami sokkal rosszabb olvashatóság szempontjából, mint ha egyben lenne.

Mivel üzenetet bármennyit lehet írni, ezért a karakterlimit csak azt éri el, hogy az ennél hosszabb üzenetek széttöredezetten, részekben jelennek meg, amit az olvasónak kell összerakni.

KenSentMe 2011.03.23. 12:35:40

@spontan: Viszont aki széttöredezi az üzenetét, annak a twittje nem fogja bejárni a fél világot.. esetleg elolvassa valamelyik barátja az üzenetét, leírja 140 karakterben, és majd az megkerüli.. megkockáztatom, hogy ha tényleg kisregényt írsz tíz fele törve, azzal csak azt éred el, hogy senki sem olvas..

ha viszont annyit írsz, hogy "hú, most éltem túl egy repülőgépszerencsétlenséget, itt a képek <link>", akkor az el fog jutni egymillió emberhez, és mindenki látni fogja..

ez volna az egyik potenciája a twitternek.. hogy nagyon érdekes, fontos és új dolgok tudnak villámgyorsaasággal nagyon sok emberhez eljutni.. és ehhez kell a karakterkorlát.. ezen kívül még persze az is tök jó, hogy tudod nézni, hogy a kedvenc STÁRJAID éppen mit csinálnak, és milyen cuki új fotókat töltöttek fel magukról.

adat 2011.03.23. 13:23:46

@spontan: ha nem tetszik ne használd. kész.
süti beállítások módosítása