A világ legrosszabb korcsolyázója?

Furcsa performance szemtanúi lehettek a New York-i Bryant Parkban korcsolyázók, amikor egy pocakos, szörnyű pulcsis bácsi nem tudott lejönni a jégfelújításkor a pályáról. A nézők eleinte nagyon szurkoltak neki, többen a telefonjukat is elővették, hogy hátha nagy eséseket láthatnak, ám erre valószínűleg még ők sem számítottak. A pocakos bácsit ugyanis Moir Shoffmannak hívják, és majdnem 50 évnyi jégtáncos-tapasztalattal rendelkezik.

A performance - nem meglepő módon - nem spontán robbant ki az úriemberből, az Improv Everywhere színész-akciócsapat bízta meg vele, az akcióval a New York Jégszínházat népszerűsítették. „Ez nem flashmob, már két évvel az első flashmobok előtt csináltunk ilyet” - írja a társulat honlapja, ahol afféle nyilvános jókedv- és káoszokozókként hivatkoznak saját magukra.

A csapat több nagy durranást tudhat már maga mögött, többek között ők a felelősek a mára világnappá nőtt  "metrózzunk nadrág nélkül" projektért is. Itthon sajnos már lecsúsztunk a dologról, de semmi akadálya, hogy valaki megszervezzen egy nyári változatot is.

Az Improv Everywhere célja alapvetően a szórakoztatás, de a FAQ-on átrágva magunkat kiderül, hogy óvatosan bár, de vállalnak kampányokat is. Eddigi munkáikat böngészve egyértelmű: a nem-flashmobokat szervező társulat tökéletes példája annak, hogyan kell szolidan belefolyni gerillakampányokba úgy, hogy közben a funkyfaktorunk is megmarad. Emlékezhetünk például a Stride rágó által szponzorált "Hol a fenében van Matt?"-videókra (amiről azt is terjesztették, hogy fake, de ez is a kampány része volt), de a csoport oldalát böngészve számtalan egyéb jó vírusötlet eszünkbe juthat. A kisbolt zöldségespultja körüli minimusical például egész egyszerűen zseniális.

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr172685394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása