Leslie Nielsen reklámfilmjei

Frank Drebin hadnagy halott: nyolcvannégy évesen elhunyt a világ egyik legismertebb komikusa, a Csupasz Pisztoly főszereplője, Leslie Nielsen – írja az Index. A leginkább vígjátékairól elhíresült színész pályafutása során nem csak filmekben és televíziós műsorokban, hanem reklámokban is megdolgozta a rekeszizmokat. A következőkben ezekkel a szerepekkel emlékezünk minden idők egyik legnagyobb komikusára. Isten nyugosztaljon Leslie!
 
 
A színész első reklámszerepét 1981-ben kapta a Shell-től. A filmben a külföldről érkező olajkészletek csökkenéséről és a mérsékelt benzinfogyasztásról beszél. A téma és a márka komolysága nem hagyott nagy teret a humornak, de azért itt is tetten érhető néhány vizuális geg.

 

Közel egy évtized múlva, immár Frank Drebinként tért vissza a reklámvilágba, hogy az amerikai Red Rock Cider reklámarcként népszerűsítse az italmárkát. A Csupasz Pisztolyból jól ismert vehemenciával és ügyetlenséggel hozza a szerepet, élmény nézni.

1992-ben Leslie a Budweiser sörnek forgatott egy reklámfilmet, azonban ezt nem sikerült megtalálnunk az interneten. Találtunk viszont egy másik sörreklámot, amiben a tettek mellett igen nagy szavak is elhangzanak a színésztől.

 

Egy évvel később, 1993-ban a Dollar Car Rental autókölcsönző spotjában tűnik fel, hogy – szokás szerint – őrületes dolgokat csináljon.

 

De közel sem olyan őrületes dolgokat, mint amiket a holland Dutchtone telekom cégnek csinált. A többrészes kampányban Leslie pusztít, rombol és persze mindenkit megbotránkoztat.
 
 
Az ezredforduló után, 2004-ben egy kormányzati szervezet, a Medicare kérte fel, hogy népszerűsítse az emberek körében az új egészségügyi szolgáltatásokat.
 
 
Még ebben az évben elvállalt egy szerepet az USA-ban közkedvelt Domino’s Pizza reklámfilmjében. Le sem tagadhatná, hogy köze volt a forgatókönyvhöz. (A spot 1:04-nél kezdődik.)
 
 
Szintén 2004-ben forgatta le a Monday Night Footbool közvetítés előtt lévő rövid promót, amit később Emmy díjra is jelöltek.
 
 
 
2007-ben még hozta a formáját a Visa reklámfilmjében, ahol a mázli helyett egy testőr védi meg a sok-sok bajtól. 
 
Akárcsak filmjeiben, Leslie Nielsen ezek a reklámokban is hozta azt a humort, amiért emberek millió szerették meg és fogják imádni még sok-sok évig. Ha netán van olyan reklám, ami kimaradt a felsorolásból, örömmel vesszük, ha belinkelitek a kommentek közé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr12685354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása