Vásárolj nőt!

Az emberkereskedelem az egyik legaggasztóbb jelenség a világon. Emberek millióit tartják rabszolgakörülmények között gyárakban, farmokon, otthonokban és bordélyházakban. Mára a második legnagyobb és leggyorsabb ütemben növekvő iparág lett, amelyben közel 2 millió áldozat,  javarészt nők és lányok érintettek.
 
Hogy felhívják az izraeli emberek figyelmét erre a borzasztó problémára, egy különleges ambient akciót szerveztek Tel Aviv egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában. A nagyközönség elé tárták azt, ami a színfalak mögött már évtizedek óta zajlik: árulták a nőket. Az kirakat mögött lévő hölgyeket úgy kezelték, mint egy közönséges ruhadarabot – mindegyikre raktak egy címkét, amin feltüntették a nevét, súlyát magasságát és méreteit.
 
Kérdéses, hogy ez az akciót mennyit tesz az emberkereskedelem ellen, az viszont biztos, hogy óriási visszhangot keltett Izraelben és a világon egyaránt.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr342685334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása