Virtuális fogócska

Íme, egy példa arra, hogy miként lehet jól felhasználni egy helyzetalapú közösségi szolgáltatást egy reklámkampányban. Nem, most nem a Foursquare-ről lesz szó, hanem a Mini saját fejlesztésű iPhone alkalmazásáról, amelyet az autómárka kifejezetten stockholmi lakosoknak készített.
 
Az alkalmazás lényegében egy fogócska-szimulátor, amiben egy virtuális Minivel kell menekülnünk a svéd főváros utcáin a többiek elől – természetesen gyalogosan. Ha valaki 50 méternél közelebb kerül hozzánk, elveheti tőlünk a Minit, és így az üldözőből üldözött válik. A programban nyomon követhetjük azokat, akik feltelepítették az alkalmazást, tehát könnyedén megtalálhatjuk, hogy épp kinél van az autó. És most jön a legjobb rész: az, akinél a játék lezárulásakor ott van a Mini, a valóságban is birtokosa lesz a járgánynak.

Ez a példa is mutatja, hogy egy ilyen kampánynál nem csak arra lehet építeni, hogy a felhasználó hova jelentkezik/csekkol be a mobiltelefonjáról, hanem arra is, hogy milyen interakcióba kerül a többi felhasználóval. Új lehetőségek nyílnak meg ezzel a márkák számára, akik csoportosan is megszólíthatják a virtuális társaságokat – kedvezményt vagy különleges kitűzőt adhatnak nekik, játékokkal aktivizálhatják őket, vagy egyéb szórakoztató tartalmat kínálhatnak.
 
A világban hódító Foursquare láz egyre terjed, a héten érte el a 4 milliós felhasználótábort – csupán 50 nappal a hárommilliós után. És idehaza is egyre többen használják, ezzel is kérdés elé állítva a márkákat és ügynökségeket: vajon érdemes komoly kampányt építeni rá? Bár egyelőre még elhanyagolható a magyar userek száma, egy megfelelő márka, a megfelelő időben hatalmasat fog vele szólni. Vajon ki lesz az? 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr842685328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása