600 év 10 percben

Sok mindent lehet látni 600 év alatt, ám mi emberek ennek csak egy apró töredékét élhetjük át. Nem úgy, mint a prágai Városháza tornyának világhírű toronyórája, amely 1410-óta figyeli a körülötte zajló eseményeket. Az Orloj óránként játszik – ilyenkor kinyílik az ablaka, és az idő múlását jelképező Halál kivezeti a 12 apostolt. A helyi legendák szerint a középkori szerkezet képes megjósolni a veszedelmeket: legutóbb a nagy 2002-es árvíz előtt pár nappal állt le.
 
Az idén 600. születésnapját ünneplő óraműt egy lenyűgöző vetítéssel köszöntötték fel a városiak. Sok épületfestést láthattunk már, de ez mindent felülmúl. A 10 perces vetítésben megelevenedik a történelem, így most mi is átélhetjük mindazt, amit az óra látott. Érdemes belenézni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr412685327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása