Óvd a környezetet, különben megdöglesz

Nehéz megfelelő szavakat találni az alant lévő reklám láttán, amely annyira sokkoló, hogy nem merték leadni a tévében. A 10:10 szervezet TCR-kampányának célja, hogy rávegye a brit embereket, csökkentsék az ország széndioxid-kibocsájtását 10%-al az idei év végére.  A „No pressure” („Semmi kényszer”) nevű videókban olyan hírességek szerepelnek, mint Gillian Anderson, Peter Crouch, Ledley King és David Ginola, a rendező pedig az a Franny Armstrong, aki a Hülyeség Korát is készítette.
 
A kampány könyörtelenül közelíti meg a fő problémát, azaz a pazarló, széndioxid termelő életmódot, melyet az emberek nagy része folytat. Nem sokkol egy jövőbeli, lepusztult világ képével és nem is próbál meggyőzni senkit arra, hogy változtasson az életmódján. Egyszerűen ultimátumot küld azoknak, akik nem hajlandóak tudomást venni a helyzetről és magasról tesznek az egészre: kinyírja őket.
 
Bár az alapötlet nem rossz és az első videó is nagyot szól, a későbbiekben kicsit ellaposodik az egész. Könyörtelen vérfürdővé válik minden az irodai meetingtől kezdve, a focipályán át egészen a hangstúdióig, ahol felvették a narrációt. Érthető, hogy sokkolni akarták a népet, de talán kicsit túllőttek a célon, ami hosszútávon semmiképp sem tett jó az ügynek. A szervezet weblapján is ott van egy közlemény, amelyben az igazgató bocsánatot kér az emberektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr452685315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása