Egy zacskó élete

Zseniális áldokumentumfilmet készített a Heal the Bay nevű nonprofit szervezet, amely Kalifornia partjait és a Csendes-óceánt hivatott védelmezni. A négyperces videóban egy műanyag zacskó életútját kísérhetjük figyelemmel, a megvásárlástól egészen az óceánig – ahol több millió társával együtt békében éldegélhet és pusztíthatja a környezetet.
 
A film csak úgy tobzódik a szarkazmusban, megfordítva mutat egy olyan társadalmi problémát, amire oda kellene figyelniük az embereknek. Hiszen a „napos államban” évente 19 milliárd zacskót adnak el, melyek nagy része sokszor a part menti vízben köt ki, ezzel is létrehozva a világ egyik legnagyobb hulladék-szigetét, aminek mérete többszöröse Texasnak.
 
Az áldoku éppen ezért arra sarkalja a nézőket, hogy támogassák az AB 1998 törvényjavaslatot, amely drasztikusan visszafogná a műanyag zacskók gyártását. Mint az a honlapon is kiderül, az embereknek nincs más dolguk, mint felhívni a kaliforniai szenátor (allias Terminátor) hivatalát és elmondani, hogy a javaslat mellett állnak.
 
És ezzel kerek az egész történet, hiszen kaptunk egy jó vírusfilmet, egy szórakoztatóan elmesélt problémafelvetést és egy megoldást rá. Minden elismerésünk a DDB Los Angeles ügynökségnek, ők mindent megtettek a jó ügy érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr372685284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása