Fesztivállapot a márkáknál

Már javában dúl idehaza a fesztiválszezon, ami az embereknek remek szórakozási lehetőséget, a márkáknak pedig kiváló kommunikációs kapaszkodót nyújtanak. Az egész éves eseménysorozatot a Magyar Turizmus Zrt. idén a Fesztiválok Éve 2010 kampányban népszerűsít – meglehetősen intenzíven. Van microsite, Facebook oldal, Twitter profil, kültéri megjelenések, flyerek és katalógusok, hostess akciók, és egy –külön erre az évre kialakított –  hasznos Fesztiválnaptár is a Facebook-on. A MOL támogatásával ráadásul egy fesztiválbuszt is indítottak, aminek célja a sokszínű hazai turisztikai kínálat és a belföldi programok népszerűsítése. A fesztivállátogatók június utolsó napjától egészen október végéig 12 fesztiválon találkozhatnak a fesztiválbusszal, ami lényegében egy „találkozóhely, játszótér, információs pont és lounge egyszerre.” – írják a sajtóközleményben.
 
 
A djuice – profiljából adódóan – egy kicsit másképp közelítette meg a helyzetet: ők fesztiválozókat kerestek, akik csapatokba verődve végigbulizzák a fesztiválszezont és folyamatosan beszámolnak a velük történő érdekességekről – ezáltal is tartalmat generálva az egész időszakra. De nem pusztán ennyiről van szó. „A csapatoknak minden héten komolyabbnál-komolyabb kihívásokkal kell szembenézniük, hogy megszerezzék zsebpénzüket – amelyik csapat a legjobban teljesít és legtöbben lájkolják a feladatmegoldásaikat Facebook-on, 150 000 Ft-tal vághat neki a következő hétnek. A leggyengébb triónak egy buznyák nélkül kell kibekkelnie a következő hetet.” – áll az infó a központi oldalon.
 
Kísérteties hasonlóságot mutat a djucie kampányához a Népszabadság kezdeményezése, amiben fesztiváltudósítókat keresnek a NOLBlog lelkes olvasói között. A nevezéshez saját blogot kell indítani, majd képeket, videókat és beszámolókat feltölteni. A győztesek abban a megtiszteltetésben részesülnek, hogy a Nol.hu gyakornokai lesznek – ráadásul még a Szigetre is kiviszik őket.
 
Ezek a kampányok mind a közösség erejére építenek és túlmutatnak egy átlagos szponzoráción vagy fesztiválos megjelenésen. Ha van valakinek hasonló példája, azt szívesen vesszük a kommentekben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr532685257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása